Hawaii pizza Új-Zélandról? - Ananászos Hawaii Spagetti Pizza

2020. június 23. - Feiertag Erik

Ha valami tényleg őrült összeállítást kóstoln az ember, akkor talán a Don Pepe a legjobb választás itthon. A havonta változó kínálatban volt már több rétegű sajtburger és rakott krumplis pizza, de nagyon szerettük a brutálisan fullra pakolt angol reggelis pizzát is. Idén júniusra ismét egy igazán elvetemült feltéttel készültek, méghozzá Új-Zéland egy korábbi miniszterelnökének receptje alapján: spagetti, mediterrán sonka és ananász teszi különlegessé.

img_20200613_163626-01.jpeg

A fentiek nagyjából le is írják a feltéteket, hiszen csak némi pizza szósz, mozzarella, bazsalikom és paradicsom van rajta pluszban. Kérhető vegán verzióban is, ilyenkor a sonka helyett füstölt tofu és pikáns-füstölt 'kolbász' kerül rá. Ettől függetlenül 2590 forint az ára, ami szerintünk picit sok érte.

Különösen, hogy sajnos amelyik falatba sem ananász, sem sonka nem került, kicsit íztelen a feltét. Pizza szósz ugyanis kissé kevés került rá, így sok falat lényegében mozzarellás tészta volt. Ha viszont sonkára vagy ananászra harapunk, egyből kellemes az összhang, ha pedig mindkettőből elkapunk valamennyit, az igazi ízorgia.

img_20200613_165254-01.jpeg

A sonka és az ananász tehát kifejezetten jól működik együtt, a bökkenő azonban az, hogy az igazi különlegesség a spagetti lenne, de ez semmit sem tesz hozzá az élményhez. Több pizzaszósszal szerintünk jobban működött volna, de ahogy fentebb írtam, sajnos a miénkre ebből kicsit kevés jutott. Kísérletező kedvűeknek mindeképp ajánlott, egy kis otthoni szósszal nyilván feljavítható az élmény ahol kevésnek érezzük az ízt, laktatóságra pedig ezúttal sem lehet panasz.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr3415911008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása