Vegán Gyros Szendvics

2020. április 24. - Feiertag Erik

Elég hamar kedvencünkké vált annak idején a Don Pepe szendvics kínálata. Akkoriban minden hónapban megkóstolhattunk valami újdonságot, azonban mióta a legjobb összeállítások felkerültek az állandó étlapra, az új szendvicsek sajnos megritkultak. A Vegán Gyros Fesztivál kapcsán viszont ismét előkerült, így egyértelmű volt, mit fogunk megkóstolni a tényleg fesztiválnyi újdonság közül!

img_20200417_174402-01.jpeg

A fokhagymás vegán "tejföllel", lilahagymával, kígyóuborkával, olívabogyóval, gyrso fűszerrel, csípős szósszal, és vegán "mozzarellával" készülő szendvicsbe mi a múlt hónapban bevezetésre került vegán kolbászból kértünk, de lehetőség van füstölt tofuval vagy hagymás szejtánnal kérni, kinek mi szimpatikus. Szendvicsen kívül hasonló összetevőkkel elérhető egyébként piadina, pizza, tortilla tekercs és hamburger is, így aki nem fogyaszt semmit ami állati eredetű, az mindenbe belekóstolhat, ami gyors kaja.

img_20200417_174217-01-01.jpeg

Na de vissza a szendvicshez: a méretek és a ciabatta a régi, ez pedig jó hír. Ahogyan a belső is egész jól működik, noha kicsit több fokhagymát elbírt volna szerintem a tejföl. De összességében tényleg egy kellemes, noha nem annyira gyros hangulatú ételt kapunk, mint vártam. A "kolbász" nagyon hasonlít a múltkori "hamburger húsra", csak pikáns. Magában nem nagy élmény, viszont ételben, elkeveredve a többi összetevővel tényleg nincs komoly hiányérzete az embernek, de azért észrevehető a különbség. 

img_20200417_174519-01.jpeg

Mivel a Vegán Gyros Fesztivál többi tagja is igencsak hasonló feltéttel-beltéttel készül, így egy szendvics alapján is le lehet vonni talán következtetéseket: ami pedig az, hogy érdemes megkóstolni, már ha az ember nem szereti a húst, vagy kíváncsi arra, mi a helyzet tofu-szejtán és növényi húspótló szinten. A többieknek pedig továbbra is elérhető a Don Pepe hatalmas étlapja, vagy akár a csak hónap végéig kapható 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr315637232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása