Méretes hamburger hús nélküli hússal - Vegán BBQ Burger

2020. február 24. - Feiertag Erik

Egyre népszerűbbek a növényi alapanyagokból előállított húspótló pogácsákkal készülő vega hamburgerek. Eddig a Burger King terméke volt a legtöbb helyen kapható szendvics, azonban a Don Pepe ebben a hónapban rákontrázott, és most már házhoz is kérhetjük ezt a különlegességet. Ezt természetesen mi sem hagyhattuk ki!

img_20200208_131704-01.jpeg

Ráadásul a Vegán BBQ Burger, ahogy neve is mutatja, nem csak hogy vega, de egyenesen vegán is: a mozzarella sem hagyományos, hanem egy vega kiadás, amire viszont majd visszatérünk lejjebb. Az előbb említett növényi pogácsán, amit szezámolajon grilleznek, és a vegán mozzarellán kívül rukkola, lilahagyma, paradicsom, kaliforniai paprika és gomba kerül bele. Köretként tortilla csipsz és céklás BBQ szósz jár, ezt mi most nem kértük, ezért nincs egyik képen sem.

img_20200208_131947-01.jpeg

Érdemes egyből a lényegbe vágni: magában a pogácsán érezni azért, hogy nem hús, bár kellemesen fűszerezett, és állagra elég hasonló, talán kevésbé tömör mint a helyi marhahúspogácsa. Szendvicsben jól működik szerintem, meg is lepődtem, mennyire jól elvoltam vele. A zöldségekben semmi különös nincs, ezek nyilván jól működnek, a grillezett gomba és kaliforniai paprika például tök jó lenne, ha későbbi, húsos szendvicsekben is visszatérne. A céklás BBQ elég erőteljes, még mindig kicsit meghökkentő ízvilágú, de kellően különleges és egyedi. Amit viszont nem erőltetnék a Don Pepe helyében, az a vegán mozzarella, na ez ilyen nyers tészta állagú nyúlós izé, szerintem többet árt bárminek, mint használ.

img_20200208_131733-01.jpeg

Összességében meglepően jól sikerült a Vegán BBQ Burger, ami bátran ajánlható mindenkinek, aki kíváncsi erre a húsmentes hús őrületre.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr4315489480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása