Bár általában különböző időszakos burgereket eszünk a Mekiben, az egyik legkirályabb terméküknek mégis a pitét tartjuk, főleg fagylalttal. Talán a titokzatos Big Mac szósz mellett ez a másik, amit a legszívesebben eszegetnénk otthon is, milyen jó, hogy az ApróSéf megosztotta velünk a receptet!
Négy adag tésztájához 250 g BL55-ös búzalisztre, egy kiskanál sóra, 50 g olvasztott vajra, két evőkanál kristálycukorra és 100 ml vízre lesz szükségünk. A töltelék két almából, két evőkanál citromléből, öt evőkanál kristálycukorból, 200 ml vízből, egy kávéskanál őrölt fahéjból, és két evőkanál vaníliás pudingporból készül. Ezen kívül szükség lesz némi étolajra a sütéshez.
A tészta nagyon egyszerűen készül: összekeverjük a fenti dolgokat, tésztává gyúrjuk, aztán félretesszük a hűtőbe, amíg elkészül a töltelék. Utóbbihoz meghámozzuk, majd kb. fél centis kockákra vágjuk az almákat, majd a cukorral, a citromlével, a fahéjjal és a víz felével folyamatos keverés mellett 2-3 percig serpenyőben melegítjük. A maradék vízzel elkeverjük a pudingport, majd ha felforrt az alma, hozzáadjuk, és újra felforraljuk.
Ha meg van, hagyjuk a keveréket kihűlni, és jöhet megint a tészta, melyet egyenlő részekre vágunk, és nagyjából két tenyér méretűre nyújtunk őket. Az egyik felükre halmozzuk a kihűlt tölteléket, majd bevizezzük a szélüket, és összehajtjuk. Már csak a sütés van hátra: kevés olajban, mindkét felüket pár perc alatt barnára sütjük, és már falhatjuk is, ha bírjuk a tűzforró édességet!
via ApróSéf
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.