Amikor az emberek óceánbarát sushiról beszélnek, nem biztos, hogy egészen erre gondolnak: egy Miami-i mesterszakács ugyanis Big Mac-ből készíti az ételt.
A legtöbben nem gondolunk bele, mi mást lehetne tenni egy Big Mac-kel, mint hogy megegyük. Vannak azonban olyan kreatív szakácsok, akik egészen más szemmel nézik a világot. Ilyen Hiroyuki Terada is, a NoVe Kitchen and Bar sushi mestere, és a nagy nézettségnek örvendő “Diaries of a Master Sushi Chef” YouTube sorozat sztárja. Mivel fent már lelőttem a poént, nem szaporítom tovább a szót: ő a Big Mac-ben egy sushit lát.
Gondolhatnátok, hogy csak a húst meg a szószt használja fel, esetleg a zöldségeket, de egészen más utat választott. Rizs helyett buciba tekeri az ételt, és pont a szósz nagy részétől szabadul meg. A videó alapján egyébként nem tűnik túl bonyolult receptnek, csak egy éles késre van szükség, hogy szépen laposra szelhessük a zsemlét, a többi már megy magától.
via Quartz
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.