Ilyen a Meki Gluténmentes Sajtburgere

2015. május 17. - Feiertag Erik

Múlt héten megjelenés előtt rántotta le a McDonald's a leplet új, gluténmentes termékeiről. Még aznap ki is próbálhattuk őket, úgyhogy most kiderül, miben más egy ilyen sajtburger mint a sima!

mcdonalds_glutenmentes_dupla_sajtburger_1.jpg

Azt hiszem nem okozok nagy meglepetést azzal, hogy szinte semmiben. Ugye alapvetően csak a zsemlén kellett változtatni, a sikér helyettesítése nem volt könnyű feladat, de az ilyen péktermékekre specializálódott finn Molla sem ma kezdte a dolgot. A tartalom tehát ugyanaz, mint egy sima dupla sajtburger esetén: két marhahúspogácsa, sajt, ketchup, mustár, savanyú uborka és hagyma.

mcdonalds_glutenmentes.jpg

Ezeknek az íze pedig surprise-surprise, ugyanolyan. Azért annyi változást véltem felfedezni, hogy a húspogácsák mintha nagyobbak lennének, de erre nem vennék mérget. A buci viszont valóban más, jól látszik, hogy a szerkezetét adó anyagot kellett mással pótolni. Harapás után is látszik hogy tömörebb, kicsit más, így evéskor is fullasztóbb mint a normál verzió. Azt simán meg lehet enni üdítő nélkül, itt azért már elkél, szóval inkább menüben ajánlott megvenni.

mcdonalds_glutenmentes_dupla_sajtburger_2.jpg

A 970 - 1020 forint közti ár elég magas, de ezt a gluténmentes zsemle srófolja fel, szóval ilyen tekintetben sok értelme nem lenne panaszkodni. Viszont főleg e miatt mondanám, hogy akiknél ez nem egészségügyi kérdés, annak nem igazán érdemes vele hosszabb távon foglalkozni. Viszont a lisztérzékenyeknek ajánlott termék, mert a McDonald's legjobb állandó termékeinek ízvilágát hozza.

mcdonalds_malnas_csokoladetorta.jpg

Nem csak új hamburger érkezett múlt héten, hanem egy vadi új Málnás Csokoládé torta is. Ez már más kategória, hisz nem egy meglévő termék gluténmentes változata, hanem egy teljesen új íz a McCafé kínálatában. Ez egyébként laktózt és hozzáadott cukrot sem tartalmaz.

mcdonalds_malnas_csokoladetorta_1.jpg

Ez is egészen jól sikerült. Nem túl édes ami jó, de a krémet kicsit keménynek éreztem benne (nem biztos hogy ez a legmegfelelőbb szó rá). Összességében nem rossz, de azért a cég sajttortájától elmarad, igaz, alapvetően más az ízvilág is.

A Glueténmentes Dupla Sajtburgert ezekben az éttermekben árulják: 

1062 Budapest Teréz krt. 55.
1035 Budapest Vörösvári út 52-54.
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.
4400 Nyíregyháza Zrínyi út 4-6.
4027 Debrecen Füredi út 59/c
7400 Kaposvár Berzsenyi D. u. 11.
3300 Eger Széchenyi u. 8.
4400 Nyíregyháza László u. 59.
1101 Budapest Könyves K. krt.25.
8800 Nagykanizsa Balatoni út 43.
8000 Székesfehérvár Szent Flórián krt. 3.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr777466218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása