Keleti pályaudvar helyett csirkék - KFC ázsiai ízek

2015. május 10. - Feiertag Erik

Múlt héten indította útjára a KFC az ázsiai termékvonalát, ami bár főként a szósz miatt különleges, a kiszerelések sok lehetőséget kínálnak azoknak, akik valami újat kóstolnának. Mi kipróbáltuk az összeset!

kfc_orient_fekvo.jpg

Van nekünk egy olyan, hogy Keleti Csirkemellfalatok, amiről nem lehet igazán sokat írni, viszont mivel az összes ételnek ez az alapja, úgy gondoltam előre veszem. Ahogy a neve is mutatja, kis, nagyjából falatnyi méretűre vágott csirkemellből készül, ami Hot & Spicy panírt kapott, ez az a csípős típus ami a KFC legtöbb csirkés ételét jellemzi. Ezúttal szezámmag és teriyaki szósz kerül rá. Utóbbi nagyon domináns és nagyon édes, érdemes kicsit elkeverni az ételt hogy jobban eloszoljon. Egyébként jól megy a panírhoz, az öntet igazi ázsiai hangulatot ad a csirkének, ugyanakkor a H&S panír is elég erőteljes ahhoz, hogy mégse lógjon ki a KFC ízvilágból.

Ha nem csak csirkére vágyik az ember, akkor két megoldás közül választhat: vagy zöldséges rizzsel (kukorica, sárgarépa, zöldborsó) kéri, vagy a salátás verziót (uborka, saláták, lilakáposzta, lilahagyma, kukorica) próbálja ki. Mindkettőre igaz az ami magában a csirkére, hogy érdemes fogyasztás előtt kicsit átkeverni, hogy a teriyaki szósz erőteljes íze kicsit eloszoljon az ételben. A rizs elég jól sikerült, kellettek bele a zöldségek nélküle túl egyhangú lett volna. Igazán érdekes volt ilyesmit enni gyorsétteremben, végre valami különlegesnek szánt krumpli helyett nemkrumplival próbálkoztak. El tudom képzelni, hogy meg haza az ember, vesz egy-egy ilyen kiszerelést, hazaviszi és kész a vacsi. Ez nyilván működik egy kosárral is, de ott nem ilyen kiegyensúlyozott a köret/hús arány.

A Keleti Salátához nem igazán tudok mit hozzáfűzni, van benne pár ilyen csirke meg a fent sorolt zöldségek. A csirke jó magában, a saláta is jó magában, mivel ez nem egy szendvics ahol előre meghatározzák az arányokat, te "mondod" meg nagyjából mi kerüljön egy falatba, nyilván együtt is jók lesznek.

A Keleti Twisterről nem beszéltem még, ez egy normál méretű tortilla tekercs a fent taglalt H&S csirkefalatokkal és teriyaki szósszal, valamint uborkával, salátával, hagymával és majonézzel. A két szósz használata érdekes, a majonéz sokat gyengít az édes japán önteten, sokkal közelebb áll egy sima KFC termékhez mint ázsiai promóciós szendvicshez. Ezt leszámítva hozza a közelezőt, a zöldségek érződnek a háttérben de azért nem vesznek el.

kfc_orient_mb.jpg

Árak a képen, vagy múlt heti írásunkban

Nehéz dolgom lenne ha ki kellene választanom egyet és azt ajánlani valakinek, bár nyilván akkor a helyzettől és az illető ízlésétől függően azért megoldható lenne. Talán a rizses kiadás az, melynek kipróbálására univerzálisan bíztatnék mindenkit. Van benne KFC csirke, sok köret, és az egész egy kis kompakt, jól szállítható dobozkában érkezik.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr77445740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása