A mexikóiak már a Pizza Hut-ban vannak - Gringo

2014. július 21. - Feiertag Erik

Emlékeztek még Stallone és Snipes Pusztító című filmjére? A nagy földrengést csak egyetlen étterem élte túl, mégpedig a Pizza Hut (az Egyesült Államokban ez Taco Bell volt, de ilyen apróságokra nem adunk). Hát, ahogy végül a nagy földrengés, úgy a hely felemelkedése is elmaradt, legalábbis hazánkban biztosan. De a jelenleg mindössze két helyen (Arena Plaza és Pólus Center) működő étterem nyereségesen működik, és időről-időre felkerül pár újdonság az étlapra, ami nem pizza, viszont gyorsan elkészül és ár/érték arányban is versenytársa lehet az elterjedtebb helyek hasonló jellegű termékeinek.

Gringo_edited.jpg

Ilyen termék a Gringo is, mely ugyan még nem került fel a klasszikusan vett lapozgatós étlapra, de már rendelhető, és az asztalokra kihelyezett egy oldalas ajánló arról is gondolkodik, hogy a vendégek meg is tegyék - köztük voltunk mi is.

WP_20140717_18_14_10_Pro (Custom).jpg

A Gringo egy tortillatekercs, mégsem igazán hasonlítható egy Twisterrel vagy McWrappel. Csirkehúson kívül kukorica, bab, paradicsom, paprika, tejföl, rizs és cheddar sajt kerül bele, tehát már csak az összetevők mennyisége miatt sem igazán vonható párhuzam köztük.

WP_20140717_18_18_20_Pro_edited (Custom).jpg

Tálaláskor salátaágyon érkezik, tetejére pedig egy-egy jalapeño paprika kerül, így aki nem szereti a csípős ízeket, az nyugodtan félresöpörheti őket, igaz, aki csípőset szeretne enni azt nem elégíti ki ez a mennyiség, de legalább pár falat erejéig kipróbálható milyen lenne a termék, ha ez is bekerült volna a tekercsbe.

WP_20140717_18_21_59_Pro (Custom).jpg

Ízre is minden rendben van, semmi sem nyom el semmit, minden kiegyensúlyozott. A rizs talán kicsit laktatóbbá teszi más hasonló árfekvésű tortillatekercseknél, viszont az étlapra mint előétel fog felkerülni, így nem kell meglepődnünk, ha a túltelített jóllakottság elmarad utána. Mivel a saláta nincs az ételbe építve, azt az ember saját ízlése szerint adagolhatja.

WP_20140717_18_14_24_Pro_edited (Custom).jpg

Egy Gringo 990 forintba kerül, ami abszolút nem sok más éttermek hasonló termékét tekintve. Ha az ember iszik mellé valamit, és mondjuk lemond a horror kategóriás 1090 forintos frissen facsart narancsléről akkor összesen 1500 körül kijön, mintha gyorsétteremben kajált volna. Igaz, itt elmarad a sültkrumpli, azonban maga a hely kárpótol. Pincérek szolgálnak ki, nincs körülötted rohangálás, az egész étterem prémium hatást kelt, főleg a pláza folyosójához képest. Ha megfogadjátok a tanácsom, akkor kipróbáljátok a Házi Kakaós Csigát is, de erről majd máskor fogok részletesebben írni, úgyhogy érdemes lesz figyelni a blog hasábjait.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr36525087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása