Méregdrága burgerrel támad a svájci McDonald's

2014. április 02. - Feiertag Erik

Mi számít itthon drágának? Pár éve még az 1500 körüli speckó promókon is hüledeztünk, mára ez teljesen elfogadott, ha időszakos, extrákkal teli termékről van szó. Jelenleg a Burger King Angus-os promóciója a legcsillagászatibb 1270 forinttal, már ha magukról a szendvicsekről beszélünk. A svájci Mekihez képest viszont még ez is aprópénz.

01.jpg

Az ország, ahol egy Big Mac is 6.5 frankba (~1650 HUF) kerül. Hangsúlyozom, hogy ez nem menü ár, ahogy a The Prime nevű vadiúj szendvics esetében sem arról lesz szó, amikor megemlítem, hogy 10.9 CHF-fet kérnek el darabjáért. Jelenleg ez 2750 forintot jelent, ami még helyi árakhoz képest is magas.

De mi kerül kétszer annyiba, mint itthon két Angus-os csoda a Burger King-ben? 180 gramm svájci marhahús, bacon, tradicionális hegyi sajt, bacon, coleslaw, ruccola, és egy különleges szósz, amiről semmit sem tudni, csak hogy az olasz reklámfilm szerint ízsokk az egész szendvics. Nagyjából amúgy egy hazai Angus terméknek felelhet meg méretben, abban 170 gramm hús van.

03.jpg

A termék ahogy mindig, most is egy promó tagja, melyet René Scudel, helyi tévés szakács állított össze. A Prime-on kívül mindenféle saláta, meg egy chips szerű de annál jóval vastagabb időszakos sültkrumpli került az étlapra. Az új termékvonal a gyorsétteremlánc kínálatába kerülő magasabb minőségű ételekre való törekvést próbálja képviselni.

banner1.jpg

Talán valami hasonló különlegességgel készül a hazai lánc is, legalábbis erre enged következtetni a tény, hogy míg tavaly ennyi idő alatt simán megvolt három promóváltás, most összesen egy sikerült, még januárban, egyetlen új szendviccsel, igaz, az a McRib volt melynek kipróbálására továbbra is mindenkit biztatunk. Mi valami nagyra számítunk április közepén, reméljük igazunk lesz és felrobban a fejünk az új magyar Meki promóciótól!

Forrás: A Hamburger Today

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr916306149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása