Franciaország új kedvence: Hamburger

2014. február 21. - Feiertag Erik

A McBaguette lenyomta a bagettet. Franciaországban nem csak egyre népszerűbb a hamburger, már az ország kedvenc ételévé lépett elő, a Gira Conseil tanulmánya alapján.

Pub-Quick-French-Burger (Custom).jpg

A franciák mindenütt szeretik a burgert - legyen az Meki vagy Quick, food truck vagy a klasszikusabb értelemben vett étterem. Utóbbiak mára 75-80%-a kínál  legalább egy féle hamburgert vendégeinek, ami nem is csoda, tekintve, hogy az eladott burgerek száma az elmúlt két évben 40%-kal emelkedett. Ki ne akarna meglovagolni egy ilyen feltörekvő trendet? Mi is azt tesszük éppen.

Mára Franciaországban minden második eladott szendvics hamburger. Ez a szám 2001-ben még kilencből egy, 2007-ben pedig hétből egy volt.

"Protein két szelet kenyér közt - a franciák imádják!" - mondta Bernard Boutboul, a Gira Conseil vezetője. "A burger-robbanás az éttermekből jön. Olcsó, a szakácsok pedig meg akarják mutatni, hogy képesek minőségi hamburgert készíteni."

Egy francia évente 14 burgert fogyaszt el átlagosan. Ennél Európában csak a Britek falánkabbak, ők évi 17 darabot esznek.

A McDonald's is örömmel figyeli a számokat. Don Thompson (CEO) elmondása szerint a vállalat "óvatosan bizakodó Franciaországgal kapcsolatban", már csak a tavalyi év utolsó 5 hónapjából is kiindulva, melyeket mind nyereséggel tudtak lezárni. "Erős promóciók és az olcsóbb termékcsoportokra fektetett kellő hangsúly segíteni fog megtartani a lendületet."

bk (Custom).jpgA fogyasztás mértéke több mint 15 év után visszavonzotta a Burger King-et az országba.

A folyamat nagy vesztese a BK. A vállalat még 1997-ben vonult ki az országból ami így utólag borzasztó döntés volt. Tavaly decemberben tértek vissza hogy kivegyék saját szeletük a tortából, egyelőre egy étteremmel tartják a frontot a párizsi St. Lazare pályaudvaron.

Forrás: Burger Business

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr1006306162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása