Diós szósszal támad az olasz Meki

2013. december 08. - Feiertag Erik

A gyorsétteremláncok mindig probálnak lokalizálódni, jó példa erre az idei őszi Meki promója, melynek keretén belül hazai Szürkemarhából készült burgereket futtattak. Hasonló útra lépett a vállalat Olaszországban, ahol is diószószt és Chianina marhát is felvonultató szendviccsel álltak elő. Ezzel szemben Angliában ünnepi menüvel készülnek, ami nem ígér sokat de azt meglehetősen gusztusosan teszi.

grande.jpg

A Gran Chiianina kép alapján impozáns méretű, az itthon szokásos egyhúsos nagy promóciós burgerekkel lehet azonos. A névadó marhahúspogácsán kívül panírozott hagymakarikákat és salátát tartalmaz a burger. Szószként a fent említett diósat használják, de rajta kívül krémes sajtszósz is kerül a szendvicsbe. Szinte minden összetevője különleges, ilyeneket kérünk jövőre az n. BBQ alapú sajtos Royal helyett, köszönjük.

festival.JPG

Angliában Mekibe járni idén elég jó dolog. Ősz elején 5 hetes világjáró körúttal témázták a szendvicseket, aztán visszanyúltak a cég őskorába és az 1955 Burgerrel retróskodtak kicsit. Most pedig a karácsonyt került középpontba, jobban mondva az ünnepi szezon, és bár a szendvicseknek önerőből nem sok közük van ehhez (ahogy a BK féle Santa Claus-nak sem), ettől még jó, kipróbálandó terméknek tűnnek.

A marhahúsos darab, a Festive Deluxe leggusztább része mindenképp a sajttal megszórt buci, de fogyasztás közben valószínűleg inkább a lilahagyma, a saláta, a bacon, a sajt, a BBQ szósz és a borsos majonéz lesz az ízsokk oka. A csirkés változat (Chicken Celebration) sokkal visszafogottabb (és valószínűleg olcsóbb), a panírozott húsdarabon kívül sajtot, lilahagymát, salátát, majonézt meg ketchupöt tartalmaz, itt minden bizonnyal nem lesz ízsokk. Az előbbi jöhet, bármikor akár Mekibe akár BK-be, utóbbi maradhat angliában, helyette mondjuk egy 1955-öt kérnénk, köszi.

Forrás: Brand Eating

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr556306195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása