Americké 1955-ös bagettlegendái - európai McDonald's körkép

2013. november 08. - Feiertag Erik

Ahogy múlt héten a Burger King esetében, úgy most a McDonald's közelgő promóváltása kapcsán is körülnézünk kicsit Európában, hogy hol mi a menő, mikre irigykedhetünk két Tipszmikszburgerkülönlegesség közt. Persze, ilyenkor a hazai összeállítás mindig kis hátrányban van, hisz 4 ország menüjén valószínűleg találni legalább egy szendvicset, amit szívesebben kérnénk bármelyik nyertesnél.

Például az 1955 Burgert! Évek óta létezik, egyelőre csak az Öreg Kontinensen, de hazánkba (se az Egyesült Államokba) nem jutott még el. Viszont egyre több országot meghódít magának, így nem kizárt, hogy előbb-utóbb egy dögös Amerika Csillagai vagy Amerika Kedvencei vagy valami világ körüli retro-kulimász keretein belül végre mi is haraphatunk a jóból.

Jelenleg Anglia és Spanyolország futtatja a szendvicset. A recept elvileg ugyanaz, a látványkép azonban elég más, igazából a Spanyol változat (legfelül) kicsit gusztább, persze a végeredménynek egyikhez sem lesz köze. A szendvics először 2010-ben tűnt föl Németországban, azóta is egy marhahúspogácsát, salátát, paradicsomot, hagymát, sajtot, grillezett hagymát, bacont, majonézt, mustárt és BBQ öntetet tartalmaz szezámmagos buciban. Igazából semmi igazán különleges nincs benne, azonban minden benne van, ami ma már nem különleges, így az összhatás végül mégis egy kicsit több mint valami két szósszal feldobott McRoyal.

smallcseh.JPG

Ha már 1955 Amerikája, ahol az Egész Elkezdődött, nézzünk át a Csehekhez, akik Americké Legendy-t kínálnak. Három burger, valójában semmi extra, itthon is ilyeneket nyomtak a nyáron Ünnepi Menü néven. Big Bacon BBQ, a név magáért beszél: marhahúspogácsa, ementáli sajt, saláta, paradicsom, lilahagyma, bacon és BBQ szósz van benne, ahogy sejteni lehetett. A Steakhouse Classic ugyanez, csak a sajtot cheddarra cserélték, a BBQ szószt Cargrillre és kivették a paradicsomot. A harmadik termék egy kisebb csirkés szendvics, ahogy nálunk is szokás mostanában; hangzatosan Chicken & Bacon-re keresztelték, és lényegében ebből is áll. Csirkehúspogácsa, bacon, paradicsom, saláta és majonéz. Valamiért a Meki nem mer csirke mellé mást, csak majonézt tenni, pedig a KFC és a BurgerKing is bizonyította már, hogy akár egy BBQ-val is megvan az összhang.

smallnémet.jpg

A többiekkel ellentétben Németország a szomszédos kontinens helyett csak a szomszédos országig ment ötletért. A Franciaországban már többször sikerrel alkalmazott McBaguette promóciót implementálták három szendvicsként, három különböző alapra építve. McBaguette Duo Chicken ahogy neve is mutatja két panírozott csirkét tartalmaz, meg rukkolát, paradicsomot és curry szószt, míg a marhakedvelőknek McBaguette Duo Beef-fel kedveskednek, mely a két húspogácsán kívül salátát, lilahagymát, sajtot és mustáros szószt kapott feltétül. A legérdekesebb összeállítás a harmadik, egyetlen hideg burger, amiben nincs hús. A McBaguette Duo Tomate Mozzarella gyakorlatilag egy saláta-szendvics. Mozzarellagolyók, paradicsom, rukkola, pesto-paradicsom stílusú szósz és jégsaláta.

Így elnézve a külföldi felhozatalt, szerintem nem fogunk "szégyent vallani" a burgerkészítő verseny győzteseivel. Persze, vannak köztük olyanok amiket szívesen megkóstolnék, de igazából egyik sem mutat olyannyira újat, hogy azt mondjam, eldobnám az egész Én Hamburgerem mezőnyt érte.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr896306205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása