Negyedfontos ékszer szendvicsek a japán Mekiben

2013. július 16. - Feiertag Erik

Tudod mi az érdekes japánban? A kis különbségek. Ugyanaz a szar van ott is mint itt, de azért valahogy egy kicsit más. Például, Tokióban bemész egy Mekibe, és a promóciós burgerek nem csak a szósz miatt újak. Kerül beléjük valami különleges. És... Tudod hogy hívják a Sajtos negyedfontost Japánban? クォーターパウンダ・チーズ.

banner.jpg

Láttunk már filmhez kötődő burgert, láttunk már évszakhoz, eseményhez igazodót, de hogy ékszerekre próbáljanak asszociáltatni, na ilyen még nem volt - mostanáig. A japán McDonald's júliusban ékszer-royal szendvicseket árul, két-két hétig minden modellt 1000/1200 jenes (2250/2700 forint) áron. Nem lennék most a helyi burger-blogger szerepében.

1.jpg

Ha ékszer akkor aranygyűrű, így voltak vele a szigetországban is. Elsőként a Gold Ring Quarter Pounder-t kóstolhatták meg a helyiek, mely a 15 mm vastag ananászgyűrűn kívül almapürés-ananászos barbecue szószt, 9 mm-es füstölt bacont, Monterey Jack sajtot, és persze az elengedhetetlen negyedfontos marhahúspogácsát tartalmazza.

2.jpg

A második felvonás gyémántokat kínál, igaz, nem az örökkévalóságnak. A Black Diamond Quarter Pounder esetében már kicsit eröltetett az ékszeres gondolat, ugyanis a különlegesség szerepét sarvasgombaszósz, grillezett hagyma és gomba, és ementáli sajt tölti be. Mindez a Royal húsra polcolva.

3.jpg

Volt már arany, volt már gyémánt, nem maradt más, mint a rubint. Drágakövünk ezúttal kicsit kilapult, mondhatni megkolbult. A Royal húsra építkező Ruby Spark Quarter Pounder grillezett és fűszerezett hagymát, fokhagymapürét, Pepper Jack sajtot, citromos guacamole szószt, és az ékszert, a chorizo kolbászt (spanyol kolbászfajta; disznóhúst és zsírt darálnak egybe, majd ezt paprikával, fokhagymával, vöröshagymával ízesítik, bélbe vagy gyomorba töltik, és megfüstölik - Wikipédia). Mindez ciabattába zárva, ami kicsit kiábrándító, de pl. a Kandallóban tök jól működik.

Most is csak azt tudom mondani, mint mindig, ha valami külföldi promóciós burgerről írok. Ez jöhetne ide is, mondjuk olcsóbban, de a fekete gyémántot akár ennyiért is bevállalnám egyszer.

Forrás: Brand Eating

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr356306252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása