2012-es eladások: Továbbra is élen a McDonald's

2013. március 18. - Feiertag Erik

Miután a CKE Restaurants csoport (a Hardee's és a Carl's Jr. tulajdonosa) üzleti éve is lezárult, a BurgerBusinessnél összevetették, és táblázatba foglalták a tavalyi statisztikákat. Nagy meglepetés nem született, a McDonald's vezeti a mezőnyt mind az USAban, mind azon kívül.

small2012-Burger-Chain-Sales.jpg

Megőrizte második helyét a Burger King, bár a Wendy's veszélyesen megközelítette, csupán 140 millió dollár a különbség a két cég forgalma között. Ez minden bizonnyal a BK nagyobb jelenlétének köszönhető, körülbelül 1200-zal több éttermük van Észak-Amerikában, azonban ezek forgalma elmarad a kislányos lánc éttermeiétől.

A legalább egy éve működő üzletek bevételi növekedésénél azonban utolsókból lesznek az elsők, 3,6%-kal a  világszinten alig 3 milliárd dolláros forgalmat bonyolító Carl's Jr. volt a legjobb, 0,1%-kal megelőzve a Burger Kinget, és 0,2-vel a Jack in the Boxot.

Bár a McDonald's itt csak a negyedik lett, a 3,1%-os növekedése mindenképpen erősnek mondható, főként jelenlegi pozíciója fényében. Ilyen erős piacvezető mellett nem valószínű, hogy gyökeres változás fog beállni a piacon, minden bizonnyal jövőre is ez lesz a sorrend, hacsak a Wendy's új arculata nem lesz kelendőbb a Whoppernél, de az első hely még ebben az esetben is borítékolhatónak tűnik.

Forrás: Burger Business

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr656306292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása