Sajtban újít a Francia McDonald's

2013. március 13. - Feiertag Erik

Néha nem kell Ázsiáig menni egy-egy különleges burgerért, elég, ha vetünk egy pillantást a sokszor kicsit különc franciák étlapjára. A kevesebb néha több, és ezt ők is belátták. Az összetevők listája elég rövid, viszont a szendvicsek mégis különlegesek, étvágygerjesztőek.

meki_franciaország ciabatta.png

Négy burgerből áll a promóció, különbség szinte csak a sajtban van köztük. Mindegyik marhahúspogácsa alapú, zöldségként pedig salátát tartalmaz. A ciabatta buci szerintem maximálisan illik a szendvicsekhez, talán hiba is lett volna mást adni helyette. A szósz azonban érdekes, mert bár mindben tejszínes fondue van, alapja azonban mindben más, az adott szendvicsben használt sajttal egyező.

meki_francia sajt Cé.png

A sajtok egyébként teljesen elrugaszkodottak, se cheddar, se feta, se bármi olyan, amit hazai burgerekben láttunk már (legalábbis amiről én tudok). Kettő viszonylag átlagos, nálunk is ismert és sűrűn fogyasztott darabról van szó, ezek a kecskesajt és a camembert, kettő azonban ritkább, nekem teljesen újdonság volt. Utóbbiak a Raclette és a Comté AOP. Előbbi egyfajta sült sajt, mely a múlt század végi Svájcból származik, utóbbiról pedig alant:

A Comté Jura területről, azon belül is Franche Comtéból származik. Magyarországon talán még kevesen ismerik, pedig Franciaország egyik legnépszerűbb sajtja, és ott a lakosság mintegy 40%-a rendszeresen fogyasztja. Enyhe iróniával mondhatnánk, hogy olyan a franciáknak a Comté, mint a magyaroknak a hazai trappista sajt.

A Comté A.O.C. (Appellation d’origine controlée) minősítése röviden összefoglalva azt jelenti, hogy minden egyes olyan sajt, ami A.O.C. védjeggyel bír, annak egy nagyon szigorú eredetvédelmi rendszernek kell megfelelnie.

Forrás: Vinoport

Ahogy az elején is írtam, néha a kevesebb több és jobb. Nem feltétlen kell mindent beletömni egy burgerbe, egy kis különlegesség, vagy prémium alapanyagok használata többet ér mint amikor beletornyozzák a fél hűtőt a burgerbe, ami aztán az első falatnál darabjaira hullik.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr956306295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása