PayPal fizetés McDonald's-ben?

2012. augusztus 29. - Feiertag Erik

A kérdés nem is olyan elborult, mint elsőnek látszik. Ugyanis Franciaországban PayPal alapú mobilfizetési szolgáltatást tesztelnek 30 éttermében. A vásárlók a meki mobilapplikációján keresztül, vagy interneten rendelnek, majd PayPal használatával fizetnek. A rendelések átvételét egy dedikált számláló kezeli.

Franciaország amúgy is technikailag a McDonald's egyik legfejlettebb piaca. Tavaly 1500 érintőképernyős rendelési és fizetési terminált telepítettek 700 éttermükbe (összesen 1231 van). Persze nem hanyagolják el a többi országot sem: Kanadai éttermeik nagy részében MasterCard PayPass terminálokat helyeztek el, és az Egyesült Királyságban is ehhez hasonló rendszer bevezetését tervezik.

Hogy mennyire éri meg ebbe fektetni a pénzt, az csak évek múlva derül ki. Minden esetre, a Juniper Research piackutatócsoport szerint 2017-re az NFC-n keresztül végrehajtott lakossági fizetések világszerte elérik majd a 180 milliárd dollárt, ami közel nyolcszoros növekedést jelent a 2012-es szinthez képest. Mindez a mobiltelefonoknak lesz köszönhető, melyek révén az NFC technológia hétköznapi dologgá válik majd. A mobilfizetések mostani 2%-os arányát 2017-re több mint 25%-ra becsülik, ami igazolni látszik a McDonald's hozzáállását, így a piacvezető gyorsétteremlánc a következő öt évben tovább növelheti részesedését riválisaival szemben.

Forrás: BurgerBusiness

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr66306381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása