Hazai ízek

2012. május 10. - Feiertag Erik

Korábban Facebookon már hírt adtunk arról, hogy fogytán vannak a Mediterrán Tavasz készletek, és így várható, hogy hamarosan új promóció veszi kezdetét. El is jött az idő, az interneten már minden a Hazai ízek színeiben pompázik, és valószínűleg az éttermekre is hamarosan kikerülnek a plakátok - bár valószínűleg a legnépszerűbb helyeken már az új burgerek képei virítanak ránk. Két szendvics, négy snack, bár utóbbiak közt nincs semmi exkluzív, minden volt már.

HazaiÍzek_2012.PNG

Retroburger Klasszik: A tavalyi Retroburger most sokkal hagyományosabb változatban, legalábbis a 'klasszik' jelző erre utal a névben, bár a kép alapján semmi sem változott. Puffancs szerű buciban csalamádé, sajt, ketchup, mustár, paradicsom és saláta, no meg persze marhahúspogácsa. Ahogy egy éve, úgy most sem igazán értem mi szükség van erre, hisz az út menti 'maszek' hamburgereseknél ugyanez kb. 500 forint, és sokkal inkább idézi a régi idők ízét, mint ez. Ezen kívül szinte mindenki utálta a Retro Juniort, úgyhogy még azt se lehet mondani, hogy a kistestvér olyan rohadt sikeres volt, hogy vissza kellett hozni a nagyot.

Magyaros Csirkeburger: A csirkés versenyző ezúttal lényegesen érdekesebb. A hatalmas betűk szerint MAGYAR TERMÉK, ami csak jót jelenthet, ha az ár szempontjából nem is, de minőségben mindenképp. Ennek megfelelően Pannónia Bársony Sajt, Herz Paprikás Vastagkolbász és Karikás Pista került a szendvicsbe. Utóbbiról még életemben nem hallottam, de a linkből kiderül hogy ezek a kis piros paprikák amik a salátán pihennek. Persze a burger nem csak ebből áll, bár érdekes konstrukció lenne egy vágódeszka-kés-kolbász-sajt-paprika kombó, olyan öt kilós lipóti kenyérrel. A fentieken kívül csirkehús (nagy valószínűséggel húspogácsa), saláta, majonéz, és valami piros szósz - ami biztosan nagyon magyaros - található a kukoricadarás buciban. Reménykedni mindig lehet, de nem érdemes. Valószínűleg ez sem nagyobb egy dupla-sajtburgernél, és valószínűleg felülről karcolja az ezer forintos árat.

A négy snack, ahogy azt már biztosan kitaláltátok egy speckó krumpli (Házias burgonya), káposztasaláta, csípős csirkeszárny, és Chicken McNuggets. Hogy állandó terméket miért kell ebbe belekeverni, arról fogalmam sincs, de mégis ott van az ajánlóban.

Egy ismétlés és egy újdonság, ami egészen jól hangzik. Valószínű, hogy a csirkésről lesz írás, viszont ha valakinek olyan szörnyű, vagy épp csodás élményt szerzett a Retro Klasszik, hogy nem bírja magában tartani, várjuk vendégposztját.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr966306421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása