Az igazi bárányburger

2012. április 02. - Feiertag Erik

Természetesen nem csak mi láttuk a dögös "Flame-Grilled Lamb Flatbread-et" az AHT-n, hanem például John Fellows (Glasgow) is. Megkóstolni viszont csak neki volt lehetősége, és szerencsére olyannyira mély nyomokat hagyott benne a dolog, hogy tollat (klaviatúrát) ragadott, és megírta élményeit amerikai testvéroldalunknak:

Az új BurgerKing Bárány-Flatbread sokkal inkább ízlik egy sima BK szendvicsnek, mint hinnétek.

A helyett, hogy a szokásos dobozban, vagy papírba csomagolva adnák, egy spéci papírfogantyúban árulják.

Kicsomagolva nagyon más, mint az Angliában árult ételeik. Mivel flatbread [laposkenyér] mellett döntöttek a szokásos burger-buci helyett, sokkal inkább egy aranyos kis döner kebabnak tűnik, mint szendvicsnek. A veszte, hogy se ízre, se érzésre semmi köze a pitához. Olyan a szerkezete, mint az amerikai palacsintáknak: Belül vatta szerű, a helyett, hogy rágós és vékony lenne, így csak elnyomja a tartalmat, a helyett, hogy valami kebabbá fogná össze.

A közepesen nagy húspogácsa az, ami visszahúzza őt a gyorskaja birodalmába. Kívül megfeketedett, belül pedig szürke és érdektelen volt, száraz és túlsütött, a szokásos BK módon. "Bárányosítottabb" volt, mint bármi más; túl száraz volt bármilyen igazi ízhez.

A (majdnem) felmentősereg a két szósz: a mentolos joghurt szétkenve a kenyéren, a chilli ketchup pedig a ropogós uborkával és salátával keveredik. A chilli és a joghurt kombója segít a szürke húspogácsán, és majdnem megmenti ezt a kifáradt szendvicset.

5.99£-os árával, még az angol trendekhez mérve is drága. Ez így egyértelműen nem éri meg a plusz pénzt.

Forrás: A Hamburger Today

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr896306441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása