Áprílisi tréfa: Kivonul Magyarországról a McDonalds

2011. április 01. - Feiertag Erik

 Tegnap, délután ötkor egy közleményt adott ki az étteremlánc, miszerint idén augusztusig a McDonalds Magyarország kivonul a hazai piacról. Az igazgatói tanács okként fogalmazta meg a csökkenő fogyasztást, a túl erős konkurenciát, és a benzinárak emelkedését.

Nem tartható fenn tovább a üzlethálózatunk. Egyszerűen finanszírozhatatlanná vált a vállalat Magyar kirendeltsége. Ma az emberek egyszerűen nem kíváncsiak a termékeinkre, már nem hordozza magában az Amerika hangulatot, mint akkor, amikor megnyitottuk első éttermünket.

A konkurencia egyre növekszik. Sorra nyílnak a BurgerKingek, és a KFC-k, betört a piacra a Subway, és a BelFrit. Mi megpróbáltuk felvenni a versenyt, de ezek a vállalatok valamiért vonzóbbak a közönség számára. Egykoron piacvezető pozíciónk a múlté, a legutóbbi negyedévben a BurgerKing részesedése 36% volt, a mienk 35%, a KFC-é 28%, a többieké pedig összesen 5% volt.

De a végső lökést a benzinárak magassága jelentette. Hatalmas ráfizetés leszállítani egy adag húspogácsát a budapesti raktárunkból Törökbálintra, egyszerűen nem éri meg.

Augusztusig a vállalat kivonul Magyarországról. Legújabb prémium akciónkkal, a "Hazai ízek"-kel szeretnénk megköszönni a sok évnyi bizalmat a Magyar lakosságnak.

Szerintem ez egyikünknek sem jó hír. A többi étteremlánc is kommentálta az eseményeket, elmondásuk szerint egyikük jelenléte sem biztos a Magyar piacon, sőt, a Subway is épp egy bizottsággal vizsgáltatja lehetőségeit. Lehet, hogy néhány év múlva gyorsétterem nélkül maradunk?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr936306582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása