Megérkezett a Chizza a hazai KFC éttermekbe!

2017. szeptember 19. - Feiertag Erik

Mióta először hallottunk a Chizza névre keresztelt sajtos-csirkés KFC pizzáról, várjuk, hogy megérkezzen hazánkba. Most végre eljött a nap, azonban talán némi üröm is szorult örömünkbe, hiszen egy konvencionálisabb, Qurrito jellegű változat érkezett hozzánk. A két ízben és két méretben érkező tortilla-pizzán kívül pedig egy új, őszies hangulatú shake-et is köszönthetünk.

kfc_chizza_slider_02hu.jpg

Annak idején a Qurrito jött, látott, és győzött. Az eredetileg néhány hónapra tervezett KFC-féle quesadilla végül az állandó kínálat része maradt, és olykor promóciós különlegességek alapját is képzi. Nekünk is nagy kedvencünk az alap változat, és időszakos verzióiban sem csalódtunk még, most azonban egy picit haragszunk rá, hiszen a nemzetközi KFC kínálat egyik legérdekesebb elemétől lopta el a show-t, amikor az étteremlánc a Chizza közép-kelet-európai iterációjának alapjául választotta. A zsörtölődést azonban érdemes minél hamarabb elengedni, hiszen ettől még egy egész kívánatos duót kaptunk őszre a csirkés étteremlánctól.

italia.jpg

Chizza Itália

Ahogy már fentebb is írtuk, a rengeteg cheddar sajttal készülő Chizzák két kivitelben, és két méretben érhetőek el. Ízek tekintetében a Chizza Itália egy olaszosabb ízvilágú összeállítást kínál sajttal, fűszeres paradicsom szósszal, gombával, H&S strips-szekkel, és némi fűszerrel a tortilla tetején. Ezen kívül egy spanyol ízvilágot idéző Chizza Ibéria változat is kapható, mely némi paprikás paradicsom szósszal és szalámival egészíti ki a csirkét és a cheddar sajtot.

iberia.jpg

Chizza Ibéria

De mitől pizza ez a Qurrito? - kérdezhetné bárki (akinek nem jelennek meg a képek). Attól, hogy gyakorlatilag két Qurritót kapunk, így adva ki egy pizzányi kört, kellemes szeletekre szelve. A tálalás is kifejezetten ötletes, KFC-s pizzásdobozokban kapjuk meg az ételt.

kfc_chizza_dmb.JPG

Menük tekintetében is variáltak némileg: üdítő és burgonya + üdítő összeállítás is kérhető hozzájuk, a nagy kiszerelések mellé pedig az üdítő duplán, a burgonya pedig kosárban jár, tehát kifejezetten páros fogyasztásra lett kitalálva. Átakat és méreteket a fenti képen találtok, előbbi éttermenként eltérő lehet.

shake_dynia_kfcpl.jpg

Mindemellett bevezetett az étterem egy új, sütőtökös ízvilágú Spicy Pumpkin Shake-et is, mely kiváló ital lehet némileg enyhébb őszi napokra. Kérhetünk rá tejszínhabot is, erre érdemes befizetni, hiszen ilyenkor némi fahéj is jár a tetejére, ami határozottan jót tesz neki.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr412877088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása