Távol-Csirkeleti kóstoló

2017. május 08. - Feiertag Erik

Május másodikán ismét visszatért a KFC nagy sikerű Távol-keleti kínálata sok régi ismerőssel, és néhány újdonsággal kiegészülve. Bár leginkább a teriyaki szószos Dupla Zingerre voltunk kíváncsiak, azért ismét végigettük a teljes menüt, és még egy meggyes shake-et is ledöntöttünk mellé, hogy mindent megírhassunk!

kfc_orient_dmb_l1.jpg

Az estét a Távol-Keleti Lunchbox-okkal indítottuk. A két méretben is elérhető vacsidobozban szeletekre vágott H&S stripsekkel, teriyaki szósszal és némi szezámmaggal megszórt zöldséges rizs kerül.

img_20170502_181209_custom.jpg

Régi nagy kedvencünkben ezúttal sem csalódtunk: a KFC fűszeres, csípős csirkemell filéjéhez még mindig remekül illik az édes teriyaki. Fogyasztás előtt érdemes átkeverni az ételt, hogy a rizst is átjárja az öntet, de ha ez meg van, akkor a KFC egyik legfinomabb termékét falhatjuk.

img_20170502_181304_custom.jpg

Hasonlóan kellemes élmény a Távol-Keleti Saláta is, ahol a rengeteg zöldség (uborka, jégsaláta, lilakáposzta, lilahagyma és kukorica) kissé enyhíti a teriyaki szósszal nyakon öntött fűszeres csirkemell csípősségét. Az ízvilág kevésbé intenzív mint a fenti doboznál, de a KFC csirke és az öntet kombinációja itt is stabil pont.

Mielőtt rátértünk volna a Zinger testvérekre, vetettünk egy pillantást a Távol-Keleti Twisterre is. Ez ahogy tavaly, úgy most is két csirkemell csíkot, teriyaki szószt, szezámmagot, snidlinget, uborkát, jégsalátát és majonézt jelent tortillába csavarva. Amikor legutóbb kóstoltuk, mintha kicsit több szósz került volna bele, akkor épp emiatt volt nagy kedvencünk, most úgy tűnik ebből a részéből kissé visszavettek és a KFC csirke dominánsabban van jelen az ételben. Összességében most is szerettük, hiszen a Twister alapvetően egy jó termék, azonban szerintünk a teriyakis palacknál nem árt, ha kicsit megcsúszik a készítő keze és kicsivel több jut a tekercsbe.

Hasonlóakat tudunk elmondani a Zinger duóról. Ezekbe az egy vagy két csípős csirkemell filével készülő szendvicsekbe teriyaki szósz, majonéz, uborka-szeletek, snidling, jégsaláta és némi szezámmag kerül. Ízvilág tekintetében is leginkább a csirke mennyisége jelent különbséget: míg a duplában iszonyúan domináns, szinte mindent elnyom, addig a szimpla verzióban kellemesen megfér az édes teriyaki szósszal. Ennek fényében mi inkább a szimplára voksolnánk ezúttal.

img_20170502_181422_custom.jpg

Végül, de nem utolsó sorban hörpintettünk egyet a vadiúj megges shake-ből is. Ebbe az édes önteten kívül meglehetősen nagy gyümölcsdarabok is kerültek. Maga a shake továbbra is kellemesen lágy, könnyen iható a KFC-féle vastagabb szívószállal. Ha gyümölcsösen hűsölnétek, kiváló választás az új ízvariáns.

Összességében tehát picit felemás lett ez a promóció most. A korábbi termékek ismét nagyon jól működnek, a Lunchboxot továbbra is kihagyhatatlan terméknek tartjuk. A Dupla Zinger viszont nekünk így annyira nem jött be, kicsit több teriyaki elfért volna az intenzív KFC csirkemellekhez.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr7112475787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása