Marokkói Burger

2022. június 16. - Feiertag Erik

A Don Pepe júniusi újdonságainak talán leguniverzálisabb terméke a Marokkói Burger, hiszen húsfalók és vegánok is rendelhetik, ráadásul a verziók összetétele közti különbség talán sose volt még csekélyebb, szóval a következő sorok ezúttal talán a húsmentes étrendet követőknek is hasznos lehet.

don_pepe_marokkoi_burger_humusz_marha.jpeg

De persze a leghasznosabb nyilván egy gyors rendelés, hiszen a szendvics egész jól sikerült. A húspogácsát (ami ugye lehet marha vagy vegán nemmarha) bébiparaj, lilahagyma, paradicsom, cheddar (vagy vegán nemcheddar), padlizsán és korianderes humusz egészíti ki. A köret nálam DP burgonya volt némi humusszal, a szintén 3590 forintos vegán kiadáshoz viszont tortilla csipsz jár.

don_pepe_marokkoi_burger_humusz_marha_elvagva.jpeg

Ízvilágát tekintve egyértelműen a humusz dominál, ami talán ránézésre is egyértelmű lehet abból, hogy mártogatós gyanánt is ez kerül a csomagba. Ez így nekem kicsit sok volt, a burgonya mellé jobban passzolt volna szerintem a zseniális DP szósz, már csak az állaga miatt is.

Humuszt egyébként eddig nem ettem, és nem indul rosszul a kapcsolatunk, bejött ez a sűrű, kicsit savanykás ízesítésű, korianderes csicseriborsókrém.

A többi összetevő inkább a háttérból gondoskodik az élményről, a padlizsán ritkán használt összetevő és tetszett a jelenléte, a hús pedig a szokásos kicsit tömör, átsütött fajta amivel a hálózat dolgozik.

don_pepe_marokkoi_burger_humusz_marha-1.jpeg

Összességében kellemes, a humusz jelentette újdonság okán kifejezetten különleges hamburger a Marokkói. Egyedül a köretet változtattam volna meg, de amíg a burger része rendben van a szettnek, addig komoly gondok nincsenek. Aki szereti a humuszt, vagy még hozzám hasonlóan nem kóstolta, annak simán érdemes bepróbálnia ezt a hónap végéig rendelhető, méretes szendvicset.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr7717859605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása