Marha jó ez a nemmarha! - Vegán Classic Burger

2021. június 07. - Feiertag Erik

Egy ideje szerintem az ország legszélesebb vegán kínálata érhető el a Don Pepében, de nem restek mindig kitalálni valami újat. Most a hamburgerekben használt húspogácsán csavartak egyet, hiszen júniustól a vega kaják nagy része kérhető a Planet Revolt által fejlesztett "nemmarha burgerpogácsával" is! És hát milyen Fast Food Central lenne ez, ha nem kóstolnék meg egy ilyen újdonságot?

20210604_160604-01.jpeg

A próba alanyául, ahogy a címből is kiderül, egy Vegán Classic Burgert választottam, hogy ne legyen semmi extra, ami elvonhatná a figyelmet a nemhúsról, és úgy egyáltalán az alapvető hamburger ízélményről. Ez a szendvics mustár, jégsaláta, paradicsom, lilahagyma, vegán 'Cheddar', ketchup valamint csemegeuborka felhasználásával készül, és pogácsától függően, borsó'hússal' 2990, nemmarhával pedig 3290 forintba kerül. Az árban van egy tálka ketchup és némi nachos csipsz is, hogy a jóllakás ne legyen kérdés.

20210604_160639-01.jpeg

Nem igen volt még negatív élményem vegán húspótlékkal, így most sem vártam, hogy rossz íze lesz vagy valami, és ebben nem is ért meglepetés: ha nem vizsgálódunk, csak harapjuk a falatokat, akkor alig észrevehető, hogy húsmentes szendvicset eszünk, hiszen a szószok és a csemegeuborka normál hamburger esetén is elég dominánsak tudnak lenni. Ez a szendvics remek alap hamburger élményt kínál egyébként, úgyhogy hússal élők számára is ajánlom, csak épp a normál kiadását (bár abban van egy-két eltérés ehhez képest).

20210604_160755-01.jpeg

Ha magában kezdjük vizsgálni a nemmarhát, akkor nagyon röviden le lehet rendezni azzal, hogy a névválasztás kiváló, hiszen nem marha. Amúgy külsőre tényleg nehezen lehetne megmondani miről van szó, mert mind egészben, mind félbevágva, textúrájában hasonlít a valódi húsra. Az íze viszont elég halovány, sokkal könnyebben elnyomható mint a valódi marhahúsé, de szerintem ilyen téren már az is jó, ha nincs zavaró mellékíze. Evéskor néhol talán puhább az ideálisnál, a széleinél olykor mintha szivacsos érzés is lenne a rágása, de nyilván nem várható el, hogy 100%-ban hozza azt, amit egy valódi húspogácsa.

20210604_160820-01.jpeg

Összességében pozitív élmény az újdonság, a vegán étrendet követők számára ismét van valami, ami miatt régebben kóstolt finomságokat is érdemes lehet ismét berendelni, és a borsó'húsnál' még közelebb kerültek a Don Pepe vegán burgerei ahhoz, amilyen élményt egy megszokott, marhahússal készülő szendvics tud nyújtani. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr4716582900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása