Az oximoron pizza - Vegán 'Húsimádó'

2021. február 15. - Feiertag Erik

Vannak dolgok, amikkel kapcsolatban elég nagy bizonyossággal ki lehet jelenteni, hogy nem fognak megtörténni. Például hotdog és hamburger egyesítése egy pizzában... Illetve mgésem, hiszen a Don Pepe ezt már megcsinálta. De azért egy húsimádó vegán pizza tényleg lehetetlen! Vagy mégsem?

img_20210210_151644-01.jpeg

Inkább mégsem, mert a Don Pepénél ezt is megoldották: nem csak itthon, de világszinten is komolynak számító vegán húshelyettesítő kínálatukat egyesítették ugyanis egy brutális pizzában. Szinte minden megtalálható rajta, amivel vega ételeket rendelhetünk: pikáns-füstölt ’kolbász’, szejtán, borsó ’hús’, és borsófehérjés füstölt ’frankfurti’. Utóbbi a hirdetés szerint a tészta szélébe kellett volna töltve legyen, de nálam ez a művelet sajnos kimaradt, a feltétek közt viszont megvolt ez is, úgyhogy nem panaszkodom. Ezen kívül pizzaszósz, lilahagyma, paradicsom, kaliforniai paprika, vegán ’mozzarella’, és BBQ szósz kerül rá, az ára pedig 3290 forint.

img_20210210_151738-01.jpeg

Az ízvilág annak ellenére, hogy számomra egy egészen idegen és nem túl kedvelt műfajt képvisel, meglepően kellemes volt. A füstölt aposztrófos kolbász tényleg pikáns volt, és sokszor simán dominálta az ételt. Hús íze nyilván nem volt, de azt leszámítva maximálisan hozta a beharangozott pikáns füstölt kolbászos ízvilágot. A többi húspótló már nem volt ilyen előre törő, inkább a háttérben lapultak meg, és főként textúrájukkal tettek hozzá az élményhez, avagy úgy érezte az ember rágás közben, hogy nem csak zöldségeket eszik. A BBQ szósz nagyon jól kiegészítette a feltétet, szerintem ennek a füstös, erőteljes íznek is része volt abban, hogy az étel elég jól feledtetni tudta vegán mivoltát.

img_20210210_151958-01.jpeg

Összességében tehát jól sült el ez az igencsak ellentmondásos pizza. Lehet tehát jó húsimádó pizzát enni hús nélkül is, csak egy olyan merész étteremre van szükség, mint a Don Pepe, ahol rendszeresen vállalják be a lehetetlennek tűnő ételkülönlegességeket és kombinációkat!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr9116428464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása