Ha valamivel, a tortilla tekercsekkel nagyot alkotott tavaly a Don Pepe. Nem azért, mert annyira egyedülálló étel lenne, noha itthon azért nem kapni sok helyen. Inkább azért szeretjük nagyon, mert mindig tudnak valami új, valami különleges és olykor őrült dolgot kitalálni, amivel megtöltik a tortilla batyukat. Ezúttal egy igazi magyaros étel, a Hortobágyi Palacsinta kapott tortillásított Don Pepe kiadást.
Az összetevők azt hiszem mindent elárulnak: fokhagymás-tejfölös sajtkrémmel, paprikás borjúraguval, baconnel, csemege uborkával, tejföllel, hegyes erős paprikával, paradicsommal, füstölt mozzarellával, trappistával és rizzsel készül. Ha pedig ízlett, még jó darabig kóstolható, hiszen a szezonális étlapra is felkerült.
És abszolút meg tudom érteni azt, aki repetázni szeretne belőle, hiszen egy igazán kiegyensúlyozott, kellemes étel a Hortobágyi Tekercs. Az összetevők nem igazán jöttek ki egyesével, viszont tortillába csomagolt, kissé visszafogott ízbombában semminek sem éreztem hiányát. És különösen örültem neki, hogy a cheddar sajt és a bacon nem volt túl domináns, hogy elnyomja a lényeget, vagyis a borjúragut.
Ha kompakt formában ennénk egy jó pörköltet, akkor kiváló választás lesz a Don Pepe újdonsága, hiszen nem csak ízletes, de laktató is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.