Dupla halas nyárias - Fish Burger

2017. július 11. - Feiertag Erik

Tavaly nagyon jó dolgunk volt ilyen szempontból, idén azonban nem kápráztat el minket a Don Pepe különleges húsokkal készülő burgerekkel, noha az extra pizzák jellemzően valóban elég extrák, és a legújabb, kézműves szendvicsek is megkapóak, így panaszra abszolút nem lehet okunk. Így nyár közepének tájára viszont megérkezett egy ilyen szendvics is, mely két féle halból, lazacból és tőkehalból épül, és meglehetősen jól is sikerült.

img_20170708_125544-01_custom.jpeg

A fent említett pankó bundában sütött tőkehal, illetve a füstölt lazac mellett a többi összetevő némi mascarpone, ruccola és paradicsom, de a 2690 forintos árba természetesen jutott azért egy adag DP burgonya, a szokásos isteni szósszal is. Könnyed és nyárias, semmi igazán megterhelő összetevő nem került bele, úgyhogy a nagy melegben be is vetettük magunkat kedvenc menyecske utcai Don Pepe éttermünkbe, és kipróbáltuk a Fish Burgert.

img_20170708_125746-01_custom.jpeg

A szendvics méretei a szokásosak, a halak viszont némileg keskenyebbek a bucinál, azonban ezt egy pillanatig sem éreztük problémának; úgyis késsel-villával faltuk fel, hiszen ezek a burgerek olyan nagyok, hogy nem igazán haraphatóak. Ami elsőre picit fura volt, hogy a mascarponét nem ízesítették, magában nem nagy élmény kóstolgatni a szendvicsben lévő egyetlen szószt, azonban alá került a füstölt lazac, melynek erőteljes, sós ízvilágát némileg enyhíti, és így egy abszolút kiegyensúlyozott burgert kapunk. A többi összetevő is rendben volt, a tőkehal kellemesen visszafogott, nem hivalkodó, a zöldségek meg elvoltak a háttérben.

img_20170708_125655-01_custom.jpeg

Összességében nekünk bejött a Fish Burger, a körettel együtt laktató adag, és az ízvilág is kellemes. Ebben a hőségben jól jön valami könnyedebb burger, ez pedig tökéletesen teljesíti ezt a feladatot. Egyedül az árát éreztük picit magasnak, bár a füstölt lazac nem épp egy budget kategóriás összetevő, így ezzel is ki lehet egyezni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr6212652259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása