Chili Con Carne Pizza

2017. május 28. - Feiertag Erik

Egy jó Don Pepe pizzára mindig kaphatóak vagyunk, elég csak megnézni az elmúlt év bejegyzéseit: rendszeresen faltuk a havi extra pizzákat, különösen az állandó spéci burgerek kifuttatásának időszakában. Amint megláttuk az akciós szórólapon a Chili con carne ihlette példányt, azonnal tudtuk, hogy előbb-utóbb kell egyet rendelnünk.

img_20170509_140925-01_custom.jpeg

Sajnos inkább utóbb lett belőle, de ez mit sem von el az étel érdemeiből: normál tésztával kértük, melyre marhahúsos chili con carne ragu, jalapeno paprika, salsa, cheddar sajt és guacamole szószok, illetve némi tejföl kerül. 2190 forint egy ilyen pizzáért szerintünk korrekt, így az árat sem érheti komoly panasz.

img_20170509_141024-01_custom.jpeg

Ahogy az várható volt, az étel igencsak csíp. A salsa szószban rejlik legpokolibb ereje, melyből - ritkán mondunk ilyet, de - szerencsére nem került mindenhova, így akadnak kisebb-nagyobb szünetek, amikor kicsit nyugodtabb falatokat kóstolhatunk. A többi szósz inkább a háttérben bújik meg, de nem mondanánk, hogy feleslegesen kerültek a pizzára.

img_20170509_143751-01_custom.jpeg

A tortilla chips kellemes adalék, hozzátesz a mexikói hangulathoz, és nem utolsó sorban finom is, illetve ropogósabbá teszi a falatokat. A chili con carne ragu viszont kicsit visszafogottabb volt mint vártuk, bár csípőssége nyilván érezhető volt, a babos-marhás ízek viszont kicsit eltompultak a többi összetevő közt.

img_20170509_142231-01_custom.jpeg

Összességében tehát pontosan azt kaptuk, amire számítottunk: egy jó mexikói pizzát, ami erőteljesen csíp. A műfaj kedvelőinek csak ajánlani tudjuk ezt az összeállítást, bár ha kifejezetten a chili con carnéra kíváncsi valaki, akkor talán érdemes azt kérni, hiszen a Don Pepe állandó kínálatának részét képzi.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr8312497543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása