Pont annyira csíp, ahogy szereted - Tabasco Burger

2016. augusztus 07. - Feiertag Erik

Igazi újdonságcsokorral készült augusztusra a Don Pepe, melyből elsőként a Tabasco Burgert vadásztuk le.

tabasco_burger_don_pepe_2016_1_custom.jpg

Két hónapja csirkés nyári szendvics volt a sztár, legutóbb pedig egy őrült HamHotBurDogGert kóstolhattunk meg, így kicsit már ki voltunk éhezve egy klasszikusabb kivitelű, sima hamburgerre. Ezt maximálisan meg is kapjuk a Tabasco Burgertől: egy méretes marhahúspogácsa, majonéz, BBQ szósz, pirított hagyma, saláta, paradicsom, sajt, és némi Tabasco kerül bele. Ennek fényében nem túl alacsony a 2090 forintos ár, de az önmagában is már-már laktató adag DP burgonya és szósz segít, hogy szemet hunyhassunk felette.

Alapvetően a szendvicsről sok mindent nem lehet elmondani. A hús kellemesen fűszeres, mint máskor, a zöldségek jók hogy vannak, egyedül a pirított hagymát nem találtuk a mi adagunkban. Tabascóból nem sok kerül alapvetően a szendvicsbe, épphogy csíp. Milyen szerencse, hogy három adag Tabasco esszencia is jár mellé, mellyel saját magunk "állíthatjuk be" a hamburgert.

tabasci_burger_don_pepe_0_custom.jpg

Ne tévesszen meg senkit a kép, három jár, csak mi egyet elhasználtunk a fotózás előtt.

Az ecet, só, és cayenne paprika felhasználásával készülő ízesítő önmagában először ecetes ízű, majd érkezik az elég erőteljes csípősség is, úgyhogy nem árt vele csínján bánni, persze csak azoknak, akik nem kedvelik a brutálisan erős ételeket. Mi egyébként csak egyet használtunk fel, ez is kellemesen csípőssé tudta tenni a szendvicset számunkra, de azért ez elég szubjektív dolog. Ami még nagyon jó ebben a megoldásban, hogy ha az ember nem a hamburgerét szeretné feldobni a Tabasco-val, akkor akár a Don Pepe öntettel is kísérletezhet. 

tabasco_burger_don_pepe_2016_custom.jpg

Összességében a Tabasco Burger egy korrekt szendvics, se több, se kevesebb, illetve a külön csomagolt esszencia azért képes odáig lendíteni a mércét, hogy megérje az árát. Ha valaki még nem kóstolt volna Tabascóval készült ételt, akkor ez egy király alkalom, mert a saját ízlésünkre van bízva, mennyire lesz domináns az csípős-ecetes öntet.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr969168730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása