Bezabáltunk a Pizza Hut-ban

2016. július 03. - Feiertag Erik

Néhány hete újult meg a Pizza Hut étlapja, így ideje volt, hogy belekóstoljunk. Megpróbáltuk összeválogatni a legérdekesebb termékeket, és összeállítottunk egy korrekt vacsorát előétel válogatással, toszkán pizzával, és az egészen elképesztő csokivulkánnal. 

img_20160606_184819_custom.jpg

A 2790 forintos előétel válogatás akkor lehet igazán jó döntés, ha többen vagyunk, hisz így eloszlik az amúgy elég magas ár, ráadásul szinte a teljes előétel kínálatba betekintést nyerhetünk. A tál háromféle szószt tartalmaz mártogatáshoz: fokhagymásat, BBQ-t és mustárosat. Nekem személy szerint utóbbi jött be leginkább, a kis mustármagok igazán prémium érzetet kölcsönöztek neki. Ezen kívül pikáns csirkeszárnyak, mozzarella sajttal és baconnel töltött sült gombafejek, sajttal és sonkával készülő tortilla tekercsek, valamint sült krumpli része a válogatottnak.

A gombafejek egészen jól sikerültek, a bacon és a sajt elég visszafogott, így kellemesen kiegészítik a gombák ízét. Amit viszont igazán kiemelnék a tálról, azok a csirkeszárnyak. Ezek elképesztően omlósak, pikáns fűszerezésük pedig néhol kifejezetten csípősnek mondható. BBQ szósszal egyenesen isteni, akár főételként is el tudnám képzelni nagyobb kiszerelésben. A sült krumpli sok szót nem érdemel, viszonylag nagy, mirelit hasábokról beszélünk, mártogatáshoz teljesen jók. Tortilla tekercseket próbáltunk már korábban, nem igazán változtak, ahogy a véleményünk sem: ha ezekkel indítjuk az estét, az rossz már nem lehet.

Az étlap talán legnagyobb újdonságai az eredeti olasz toszkán pizzák. Ez egyelőre csak két ízben érhető el, mi a Prosciutto E Ruccola névre keresztelt darabot választottuk. 1990 forintért olasz fülstölt sonka, Grana Padano sajt, mozzarella, koktélparadicsom, rukkola és paradicsomszósz kerül a szél nélküli tésztára. 

 Mint egy reggeli az olasz tengerparton. 

Valahogy így tudnám legjobban leírni, milyen volt a Prosciutto E Ruccola. Egy kis sajt, sonka, zöldségek, mintha kinn ülnénk és eszegetnénk a hullámok zaját hallgatva. A tésztára sem lehet panasz, azt hozza, amit a leírás alapján várni lehet: a széle ropogós, a belseje puha. Mindenütt jól átsült, ilyen jellegű probléma nincs, de ez el is várható egy Pizza Hut kaliberű helytől.

img_20160606_194507_custom.jpg

Jöhet a desszert, vagyis a Csokivulkán! Erről annyit kell tudni, hogy háromféle csokoládéval készül. Lényegében egy piskóta szerű "kuglóf", melynek közepén forró csokiszósz van, a külsején pedig csokiöntet. Ha ez nem lenne elég, egy gombóc vaníliafagylalt kerül az egész tetejére. Ezt az ételt csak imádni lehet, már ha az ember szereti az igazán édes dolgokat. Ahogy a fentiekből talán egyértelmű lehet, elképesztően csokis íze van, amit a vanília fagylalt kellemesen megtör néha. Az 1090 forintos árat ennek fényében nem nevezném vészesnek, mindenképp megéri benevezni rá, hisz egy igazán különlegesnek mondható desszertről beszélünk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr668862478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása