Köret Burger

2015. május 12. - Feiertag Erik

Mostanában hagyománnyá vált, hogy a havi Don Pepe kínálatból a speckó hamburgert próbáljuk ki, májusban sem volt másképp. Ezúttal egy extra-halas darab volt terítéken, amiről csak annyit spoilereznék így elöljáróban, hogy az egyetlen hibája az volt, hogy hamburger.

don_pepe_surf_n_surf_burger_1.jpg

A szendvics lelke elég különc, nem sima húsról van szó, hanem tőkehal fish-cake, ami egy burgonyával és tojással kiegészített, pankó panírban kisütött pogácsa. Ez egész jól sikerült, állagra puha, omlós, viszont a hal nagyon kevéssé érződik, de erre mindjárt visszatérünk. Ezen kívül saláta, paradicsom, póréhagyma, tintahal karikák, és egy ketchup, fokhagyma, bors, petrezselyem, majonéz és garnélák felhasználásával készült szósz alkotja a burgert. Utóbbiban főként a majonéz érződik ki, de nekem tartármártás jutott eszembe róla, erre nem lehet panasz.

don_pepe_surf_n_surf_burger_2.jpg

Arra viszont igen - és most kanyarodjunk vissza kicsit az előző bekezdésre -, hogy a halpogácsában pont azt lehetett legkevésbé érezni, amiről a nevét kapta. Kicsit olyan érzésem volt, mintha egy köret burgert ennék. Viszont miután megszabadítottam szendvics mivoltától (azaz megkóstoltam buci nélkül), teljesen jó lett az összeállítás. A tőkehal bár nem érződött sokkal erősebben, annyira azért ott volt, hogy halas ízvilágot kölcsönözzön az ételnek, és a garnélák is hangsúlyosabbá váltak így.

don_pepe_surf_n_surf_burger_3.jpg

A termék egyetlen hibája tehát, hogy hamburgerként árulják. Zsemle nélkül egy egész jó halas vacsora lenne burgonyával és a még mindig felejthetetlen Don Pepe szósszal támogatva. Ez a szendvics kiváló példája annak, hogy nem kell mindenből burgert csinálni.

Eddig Dj Pepe összes hamburgere bejött (nyilván amit meg is kóstoltam), ezzel most kicsit úgy érzem ráfaragtam. Azt viszont nem feltétlen mondanám, hogy ha halas szendvicset szeretnél, akkor se próbáld ki. Csak ne várj domináns tőkehal ízt, és ha pár falat után nem tetszik, azért adj neki még egy esélyt buci nélkül.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr227451390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása