Füves pizza hódít Los Angelesben

2014. szeptember 14. - Feiertag Erik

Új kajaőrület tombol az Egyesült Államokban, azon belül is Los Angelesben. A fűszerezésnek ezúttal nem az íze különleges, hanem a hatása, ugyanis vadkendert használnak hozzá.

stone-oven-weed-pizzas.jpg

Pontosabban THC-t (tetrahidrokannabinol), mely a kender fő pszichoaktív összetevője. Ennél mélyebbre most szerintem ne ássunk könnyűdrog-elméletből, mert nem ez a poszt tárgya. Sokkal inkább a 24 éves Henry Mark és kis cége, a Stoned Oven Gourmet Pizza, mely termékei 250 miligramm THC-t tartalmaznak, etanolban oldva. Utóbbi azért fontos, mert Mark szerint így elvész az íze. Ez egyébként veszélyesebbé is teszi a dolgot mert bárkit meg lehet vele viccelni, észre sem veszi mit eszik, csak amikor már nem igazán vesz észre semmit, vagy legalábbis nem úgy ahogy kellene.10593471_299447313560864_172842728_n (Custom).jpg

A ~15 centis pizzákból heti 2-3000 darab készül, melyet helyi gyógyszertárakban árusítanak 10$-os áron. Marknak komoly tervei vannak a jövőre nézve, franchise rendszerben szeretné bővíteni vállalkozását, valamint már dolgozik új ízeken és csomagoláson. Reméljük a Hawaii-i ízvilág sem marad ki a repertoárból Pineapple Express néven.

Érdekes egyébként, hogy pont Kaliforniában próbálkozik egy ilyen felhozatallal, hisz az államban csak orvosi célokra használható a kábítószer, míg Coloradoban 21 év felett bárki vásárolhat füvet, így ott nagyobbat/könnyebben robbanthatna a pizzákkal.

via Eater, második kép pedig Enjoygram

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr836695977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása