Sajtburger leves

2013. október 05. - Feiertag Erik

Ha egyvalamit nem gondoltam, amikor évekkel ezelőtt gyorséttermi vonalon elindítottam a blogot, az az volt, hogy majd Sajtburger levesről fogok posztot írni egy őszi napon. Hát ez is eljött.

smallleves3.jpg

A Campbell's Chunky (amerikai konzervlevesekre specializálódott vállalat) ugyanis nem rég három új ízzel jelentkezett, melyek közül hazudnék, ha a Sajtburgeres ízesítésűt említeném mint legelborultabb ötlet. Spicy Chicken Quesadilla (Fűszeres Csirke Quesadilla), Philly-Style Cheesesteak (Sajtsteak Philly Módra) és Hearty Cheeseburger (Tápláló Sajtburger), ezek az új ízek. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem egyik sem az a megszokott leves név.

Kiváncsiságból kipróbálnám őket, de sajnos hazánkban nem tevékenykedik a cég, itthon inkább a Maggi féle porleves a menő. Aki viszont kedvet kapott egy jó tányér Sajtburger leveshez, annak álljék itt az Éljünk Jól életmódmagazin hasábjairól egy recept, ami azt is bizonyítja, hogy a fenti lista nem is olyan légbőlkapott, fura ötlet, mint amilyennek elsőre hangzik.

Hozzávalók:
50-60 dkg marhahús,
8 szelet bacon (lehetőleg füstölt, 1 cm-s darabokra vágva),
1 felkockázott hagyma és 1 kimagozott, apróra vágott jalapeno,
2 felkockázott sárgarépa és 2 felkockázott angol zeller,
2 gerezd apróra vágott fokhagyma,
1/4 csésze liszt (gluténmentes rizsliszt is lehet),
2 csésze marhahús leveslé, fél pohár sör,
1 nagyobb darab krumpli, 10-15 dkg kockára vágott paradicsom,
2 evőkanál ketchup, 1 teáskanál mustár,
1 evőkanál worcestershire szósz, 
2 csésze reszelt saláta,
1 csésze tej, 1 csésze apróra vágott cheddar sajt, 1 csésze apróra vágott mozzarella,
só és cayenne bors ízlés szerint, 1 evőkanál olaj vagy szalonna
2 hamburger zsemle kockára vágva, 4 evőkanál uborka felkockázva ( opcionális)

Elkészítés: 
Pirítsuk le a marhahúst egy kis olajon, kb.8-10 percig, majd tegyük félre. A szalonnát is pirítsuk le egy serpenyőben kb. 5-7 percig. Mikor készen van, 2 evőkanálnyi szalonna zsírt tartsunk a serpenyőben, egy evőkanálnyit pedig tegyünk el későbbre. A zsírhoz adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, répát, zellert és a jalapenot és főzzük őket puhára, ez kb. 10-15 perc. Adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük kb még egy percig, míg illata nem lesz. Keverjük hozzá a lisztet és hagyjuk, hogy összefőjjön, kb 2-3 percig. Öntsük hozzá a húsleveslét, a sört, a szalonnát, a lepirított marhahúst, a krumplit, a ketchupot, a mustárt, a Worcestershire szószt és a paradicsomot, majd forraljuk össze, míg a krumpli megpuhul, ez kb. 10-15 perc. Adjuk hozzá a salátát, a tejet és a sajtokat és addig főzzük, míg a sajt el nem olvad enélkül,hogy újra felforrna. Ízesítsük sóval és borssal. Míg fő a leves, a félretett szalonnazsíron pirítsuk le ízlés szerint a kockákra vágott hamburger zsemlét, rozskenyér szeletet. Tálalás előtt szórjuk meg a leves tetejét a hamburger krutonnal, rozskenyérrel vagy chipsel. Jó étvágyat!

smallleves2.jpg

Forrás: Thrillist meg a fent említett Éljünk Jól

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr906306217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása