Ikerburger a Lotteriától Japánban

2013. július 01. - Feiertag Erik

A név fura lehet első hallásra, mi a fene lehet egy ikerburger? Talán csak a duplát nevezik máshogy, hogy ezzel rántsák be a "gyanútlan járókelőket?" Hát nem éppen, de az igazság csak a következő bekezdésekben tárul fel.

lotteria_1.jpg

A dupla burger lényege alapvetően, hogy két hús van benne. Ennyi, és nem több. A Lotteria féle ikerburger kicsit tovább megy. Két hús helyett több burgerből csinálnak egyet, persze nem a Variete Hegyre kell gondolni, annál sokkal laposabb, sokkal kisebb megoldást találtak a Japán szakemberek. Mint azt a mellékelt ábra mutatja, a két "burgertölteléket" egymás mellett helyezik el egy hosszúkás buciban, a Burger King Long Chickenjééhez hasonlóban.

twin burger.jpg

Az ikerburger a lánc két legnépszerűbb szendvicséből építkezik: A Jól Átsütött Garnélaburger, és a Zeppin Sajtburger adja a belevalót. Előbbi, mint azt neve is mutatja, panírozott garnélarákpogácsán alapul, melyen tartármártás és saláta helyezkedik el. Utóbbi egy sima sajtburger szószok nélkül, különlegessége, hogy két féle sajtot használ (cheddar és gouda).

A szendvics ára 500 JEN, ami itthon úgy 1150 forintért menne. Annyira nem vészes, bár jöbb lenne, ha rendesen egy szendviccsé alakították volna a koncepciót, egy réteg marhahús, egy réteg rántottrák, meg egy-egy réteg a többiből. Az sokkal inkább irigylésre méltó lett volna, főleg ennyiért.

Forrás: RocketNews24

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr736306256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása