Csábítóan hosszú: Long Beef Extra

2012. január 16. - Feiertag Erik

Végy egy Longert. Aztán szerezz valahonnan egy dupla, és egy szimpla sajtburgert baconnel és barbecue szósszal. Az uborkát ne vetesd ki! Megvan? Oké. Akkor most pucold ki a Longert, és pakold bele a sajtburik tartalmát. Stimmel? Gratulálok, van egy utángyártott Long Beef Extrád!

csábítóan hosszú logo.PNG

Ha most valami ultrakemény étteremkritikus lennék, cilinderrel és monoklival, meg selyemkesztyűvel (csak a miheztartás végett), akkor azt mondanám, hogy ez a szendvics nem mutat fel semmi extrát, fúj, levesbe vele, egyes. Szerencsére nem ilyen vagyok, meg még étteremkritikus sem, úgyhogy nem teszem ezt. De azért azt megjegyezném, hogy "promóciós ajánlat" néven azért egy hosszúkás bucinál, és három húspogácsánál többet kellene felmutatni. A sima Long Beef-re Utóbbi nem érvényes.

Nehéz egy olyan szendvicsről írni újdonságként, amit gyakorlatilag évek óta rendelgetek a BurgerKingekben, még ha nem is ilyen külsővel. Na most lebuktam. Igen, BBQ fan vagyok. Lépjünk tovább. A szendvics tartalma a bevezetőben le van írva, de azért itt mégegyszer megteszem, csak hogy tisztázzuk a dolgokat: Hosszú buci, sajt, bacon, uborka, BBQ szósz, három húspogácsa, és 9 SuperShop pont, persze, csak ha van kártyánk hozzá.

Azt hiszem, a beharangozóban is írtam pár szót arról, mennyire rajta van a BBQ-bacon témán a BK. Szinte minden szendvicsüknek van ezekkel az összetevőkkel felspécizett változata, már a mellett, hogy amúgy mindent "Have it your way" kérhetünk. Ez egyébként nem baj, hozzátartozik az étteremlánc hangulatához (ugye a '70-es, '80-as évek Amerikája), viszont néha kicsit sok, mármint a promócióktól valami újat vár az ember, aztán kapja ugyanazt, csak 16:9-ben. Egy kicsit elkanyarodtam a tárgytól, ennek a bekezdésnek az lett volna a lényege, hogy: Ezeket az összetevőket már annyiszor összekombinálták, ráadásul jól, hogy minimális volt az esély arra, hogy a Long Beef esetében mellétrafálnak, már ami a minőséget illeti. És nem is kell csalódnunk.

long_beef.PNGEz a szendvics a BBQ-bacon vonal császára. Jók az arányok, minden pont annyira érződik, amennyire kell. A szendvics sem az a nagyon szétesős fajta, lévén se saláta, se hagyma, csak a vaskos, tömör hús és a sajt, melyek, ha kicsit szósztalanabb vidékre tévedünk könnyedén megnehezítik a nyelést. Én ital nélkül fogyasztottam, és ugyan nem fulladtam meg, azért néha nem ártott volna egy-két korty kóla. Még rímel is, remek!

Emellett kiemelném az uborkát, melyet sajnos sok hasonló szendvicsből kihagynak, egyszerűen mesés íze van, a mennyekbe repíti a dolgot, mint ahogyan azt a mezei sajtburgerrel teszi.

Ami egy kicsit fura volt, az a szendvics geometriája. Longerre hasonlít a dolog (konkrétan ugyanazt a bucit használja), viszont egy helyett három külön hússal operál, melyek ráadásul sokkal hajlékonyabbak. Könnyedén előferdülhet az az eset, hogy... A burgerünk elferdül. Ha nem támasztjuk alá megfelelően a szélső húsoknál, akkor szépen elkezd kinyílni a kígyó szája, hogy úgy mondjam. Mindemellett azért nem kellene könyékig a barbecue szószban gázolnunk, úgyhogy van egy kis kihívás a dologban, de megoldható, nekem nagyjából sikerült, mondjuk mindkét szalvétát el kellett használnom.

Véleményem szerint a BK megint egy remek szendvicset tett le az asztalra (tálcára), teljesen vállalható a dolog, bár így, hogy a konkurens Rösztiburgerrel támad, enyhén szólva vereség. Az újdonság faktor 0, egy jól összerakott BurgerKinges termékről van szó, melynek fénye talán szebben ragyogna az állandó kínálatban, azért így se vészes. A három húsos szendvicsek sajnos elég ritkák a Magyar piacon. Ez így szerintem egy 4/5. És ne tessék elgondolkodni se azon, hogy Long Beef-et, vagy Long Beef Extrá-t együnk, mert ha oda a három hús, oda az a minimális különlegessége is a szendvicsnek. Tessék a drágább változattal élni, az a 100 forint senkit sem fog a padlóhoz vágni, ha már van arra pénze, hogy gyorsétteremben költse el.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr366306482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása