Tortilla chips pizzán? - Mint a moziban és Kukorica János

2017. május 16. - Feiertag Erik

Egy tál tortilla chips nem csak valami finom szósszal jó, ezt már a Burger King is bebizonyította pár éve, illetve elég csak idén januárra gondolni, amikor a McDonald's is hasonlóan dobta fel Sajtburgereit. Pizzán viszont még nem próbáltuk ki a rágcsát, és mivel a Don Pepénél két állandó terméken is használják, nem volt kérdés, hol fogunk ilyesmit kóstolni.

dupla.jpg

A címben említett két pizza különböző árkategóriából való: míg a Mint a Moziban a prémiumabb szegmenst célozza 1990 forintos árával és marhahúsos-tarjás-jalapeno paprikás feltétével, addig a Kukorica János főként kukorica (milyen meglepő) és szalámi kombinációjára épít 1690 forintért. Az összetevők teljes listája az átláthatóság érdekében a színes hátterű bekezdésben olvasható.

Mint a moziban pizza: cheddar sajt, marhahús, Don Pepe fűszer, főtt-füstölt tarja, lila hagyma, jalapeno, sajtos tortilla chips, kukoricadara, mozzarella

Kukorica-kukorica János pizza: kukoricás sajtszósz, szalámi, kukorica, tortilla chips, kukorica dara, mozzarella

A mozis kiadás neve számunkra picit sántít, mert bár elég sajtos, és rajta van a chips is, ami a mozis látogatások egyik legnépszerűbb nassolványai, a többi összetevővel együtt inkább egy nacho tál pizzásításának tűnik. Ettől függetlenül az ételt nagyon szerettük, a rengeteg összetevőből semmi sem vész el, egy húsos-sajtos-csípős pizzát kapunk, melyben olykor előtérbe tör a jalapeno jellegzetes íze.

Mint a moziban

Kukorica János nevéhez hűen eszméletlenül kukoricás ízvilággal rendelkezik, a kicsit édeskés feltétet csak a savanykás, fűszeres szalámi töri meg. Ez az ízkombináció azonban nem biztos, hogy mindenkinek be fog jönni, mi viszont nagyon szerettük.

Kukorica-kukorica János

Mivel a poszt fő témája, a tortilla chips a két ételben hasonlóan viselkedik, egy kalap alá vettük. Mindkét esetben fűszeres chipset kaptunk, ami csak magában érződött ki, a pizzákon ez a része elveszett. Ami viszont végig velünk maradt, az a ropogósságuk, különösen, ha félbe hajtva, kvázi szendvicsként fogyasztottuk a szeleteket. Bár a házhoz szállítással kért Kukorica Jánoson kissé megpuhultak a tortillák, így is kellően ropogósak tudtak maradni.

A tortilla chips tehát nem kifejezetten az ízekhez tesz hozzá, inkább úgy összességében más élmény megenni egy ilyen pizzát.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr5112421075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása