Idén májusban harmadik alkalommal kerültek elő a Don Pepe Gyulai kolbásszal készülő pizzái, úgyhogy arra gondoltam, most kipróbálom a legalapabb, legolcsóbb feltétezést.
Ez pedig a hangzatos Csak a Gyulai! névvel ellátott pizza, ami alapesetben 3090 forintba kerül, viszont én 26 centis méretben kértem, így az ár 2790-re mérséklődött. Ezen kívül kipróbáltam vele a Light Carb tésztát, ami vékony verzióban akár 66%-kal is kevesebb szénhidrátot tartalmazhat a normál 32 centis pizzákénál. Vastag tésztával ez a szám 32%, ami szintén nem elhanyagolható arány. Ez a tésztavariáns ráadásul felárral sem jár, úgyhogy aki odafigyel ilyesmire, érdemes élni vele.
Már csak azért is, mert ízben nem éreztem markáns különbséget, főleg a Gyulai kolbászos - pizzaszószos - sajtos részeken. A feltét abszolút dominált, és még erre a kisebb átlójú pizzára is jókora adag kolbász került. Ízvilága enyhén pikáns, de csípősnek semmiképp sem nevezném. Aki viszont erősebb feltétezésre vágyik, annak a Gyulai Kolbászos, Jalapenós verzió lesz majd a kedvence.
Szóval ilyen az, amikor az olaszkolbászos pizzából magyar kolbászos lesz. A Gyulai ízvilága is passzol a mozzarellához és a paradicsomszószhoz, úgyhogy aki egy alapabb feltétet kóstolna egy pici extrával, annak csak ajánlani tudom a Csak a Gyulai!-t.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.