Igent mondtunk a nemcsirkére! - Vegán Nemcsirke Nuggets Pizza

2022. január 12. - Feiertag Erik

A Don Pepe itthon egyértelműen élen jár, ami a vegán ételeket illeti. Olyannyira, hogy már extremitásokba is belemennek időnként, például most, ezzel a nemcsirke nuggetssel, és tésztából formált tálkába töltött céklás BBQ öntettel készülő pizzával, amihez hasonlót még húsos időkben is ritkán láttunk. 

20220108_143357-01.jpeg

A koncepció szerintem kifejezetten többemberes adag, akár csak simán elfelezzük, akár egyikünk a pizzát, másikunk a mártogatóst falja. A feltét alapvetően egy korrekt zöldséges összeállítás céklás BBQ alappal, brokkolival, kaliforniai paprikával, lilahagymával, kukoricával, koktélparadicsommal, rukkolával és vegán "mozzarellával", a tetejére meg jön még egy kis céklás BBQ az előbb említett ehető tálban, plusz a panírozott vegán nemcsirke nuggetsek. Mindez 3290 forintért egy főre bőségesen laktató ebédet, több főre érdekes ízélménnyel párosuló nasit szolgáltat.

20220108_143420-01.jpeg

Ezzel a céklás barbecue öntettel meglehetősen viharos a viszonyom, első kóstoláskor nagyoon meg voltam rettenve, de aztán ahogy egyre több ételbe bekerült, egészen megszoktam és már jól elvagyok vele. A cékla íze és színe egészen jól kijön rajta (ez a problémám is vele, hiszen nem szeretem a zöldséget - ezt azonban kár lenne a Don Pepének felróni), füstös íz viszont nekem nem igazán jön át, de ettől még érdekes és különleges öntet, amit viszonylag kevés helyen kóstolhatunk. 

20220108_143545-01.jpeg

A nemcsirke is érdekes jószág, nagyon király, ropogós a panírja, az íze viszont nem egyértelműen csirke, noha szósszal vagy a pizzával fogyasztva lehet, hogy az első tippem amúgy a csirke lenne. Szóval ismét csak azt tudom mondani, mint mindig: ezek a húspótló nemhúsok magukban nem hozzák le a holdat, de kifejezetten jól működnek más összetevőkkel, és meglepően közel tudnak kerülni valódi állatokból készült ételekhez.

20220108_143650-01.jpeg

Maga a pizza egy jó zöldséges ízkombinációt nyújt, amin meglepően domináns a céklás alap (máskor van hogy picit elvesznek ezek a speckó öntetek a többi összetevő közt), de bőséges teret enged a brokkolinak, kukoricának, illetve a többi feltétnek.

20220108_143433-01.jpeg

Szóval van már vegán nemmarha a hamburgerekbe és nemcsirke nuggets mártogatós ételekre és pizzára, meg a többi húspótlék amit már össze se tudok számolni. Innen már tényleg csak egy lépés a vegán bacon, ami remélem egyszer még felkerül az étlapra valami menő vega hamburgerben. Addig viszont itt van például ez a pizza január végéig, amivel abszolút nem lövünk mellé, ha húsmentesen ennénk valami különlegeset.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr9316810312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása