A konkurensekkel ellentétben a McDonald's ismét alacsonyabb árfekvésű újdonságokkal indítja az évet. Ezúttal sokhúsos sajtburgerek kerültek középpontba egy, két, vagy akár három pogácsával. De ha valakinek van kedve kicsit játszani az étellel, a lehetőségek tárháza ennél jóval bővebb!
A Big Mac mellett talán a Sajtburger a cég legikonikusabb terméke, és ez főként árának köszönhető. Annak idején 250 forintért vesztegették, ez volt a legolcsóbb szendvics az étteremben, nem mellesleg Happy Meal mellé is választható volt (és emlékeim szerint ezt volt érdemes választani). Ebbe egy marhahúspogácsa, sajt, ketchup, mustár, hagyma és uborka kerül, míg a dupla és a tripla verzió nevének megfelelően extra húst és sajtot kap.
A sima változatban leginkább a szószok és az uborka savanykás hatása dominál, ez adja a klasszikus mekis sajtburger ízt. Ahogy az egyre nagyobbakat vesszük sorra, ez úgy kerül háttérbe, és veszi át helyét a sajt és a hús dominanciája. A Triplának már-már Dupla Sajtos McRoyal hatása van, a hús-sajt kombón kívül nem igen érződik más.
Ennek ellenére kis life hack alkalmazásával összedobtunk egy öthúsos szörnyet, mert ha valamiből, akkor húsból sosem elég. Ez a méret még épp optimális, nem akad ki az állkapcsunk harapás közben. A szósz már abszolút csak mutatóban van, a sajt, de még inkább a hús minden mást elnyom, már-már durvább mint a McRoyal. A magam részéről abszolút erre szavaznék, még ha le is kell gyűrni két üres félzsemlét (a rátapadt sajttal kb. egy sajtos McMuffinnak felel meg).
A tanulság? Még ha a pénztárnál azt is mondják, nem adnak extra húst, ne törődjetek bele, inkább közelítsétek meg más szemszögből a problémát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.