Burger Central #12: Burger Market - Budapest legjobb hamburgere lehetne, de...

2022. január 28. - Feiertag Erik

A Burger Market közösségi médiás felületei már régen meghozták a kedvem, különösen a szalonna taréjos punk burger képe volt, ami felkeltette az ember érdeklődését. Eljutni viszont valahogy sosem sikerült, de most végre erre is sort kerítettem.

burger_market_budapest.jpeg

És hogy megérte-e? Arra mindenképp igen a válasz, még ha csalódás is vegyült az alapvetően pozitív élménybe. Az étterem elég tágas, és három pult is rendelkezésre áll attól függően, hogy tésztát, mexikóit vagy hamburgert ennénk. Eladó és szakács viszont csak utóbbiban van, de úgy láttam, ha valaki elég érdeklődően nézelődik, gyorsan átszalad valaki mondjuk tacós rendelést felvenni, szóval ezek a részlegek sem zártak be, csak az alacsonyabb érdeklődés miatt úgy tűnik takarékon üzemelnek.

burger_market_budapest_3.jpeg

Az étlap elég pici: kérhető néhány előre kitalált összeállítás, de a Burger Market alapvetően úgy van kitalálva, hogy mi magunk legózzuk össze a szendvicset. A zöldségek alapból járnak (gondolom kérésre ki lehet venni ezt-azt), ezek mellé sajtot, bacont és karamellizált hagymát kértem, meg egy keveset a házi hamburger szószból. Elég sokan voltak, így kicsit várni kellett, legalább volt időm meglátogatni a mosdót, és felszabadult egy elég jó asztal is, úgyhogy ezzel még talán jobban is jártam, mintha egyből megkaptam volna az ételt.

burger_market_budapest_2.jpeg

Ahogy a címben is írtam, Budapest legjobb hamburgere is lehetne ami itt készül, hiszen a sajt-hagyma-bacon trió egyszerűen zseniálisan tökéletes, minden falat egy kisebb ízrobbanás a szájban. És pozitívum hogy egyáltalán elérhető ilyen kombó, mert sok felsztárolt Európa legjobbjai közt emlegetett helyen pont ez az alap kiadás hiányzik. Sajnos a probléma pont a lényeggel, vagyis a hússal van. Az Angus alapvetően keményebbre tud sülni (ízlések és pofonok, én annyira nem kedvelem), de itt a szakács még jól belenyomkodja a húst egy formába, szóval a végeredmény egy ilyen elég tömör korong, amivel mondjuk nyilván könnyebb dolgozni meg szép burgert építeni, de a hangulatból elvesz. Minőségi problémám amúgy nem volt, viszonylag erősen fűszerezett, nekem ez a vonal alapveteőn bejön.

burger_market_budapest_6.jpeg

Köret téren sültkrumplit és almás vegán BBQ szószt kértem. Előbbi nem az alap mirelit cucc, a Mekiben azt hiszem "csónakburgonya" néven árultak hasonlót, elég jó kialakítása van tunkoláshoz. A BBQ elég fura volt, nekem nem igazán jött be, egyedi ízvilágát semmihez se nagyon tudnám most hirtelen hasonlítani, de se almás se füstös barbecue hangulata nem volt, pedig valami ilyesmire számítottam. 

burger_market_budapest_5.jpeg

A húson és a krumpli mellé rendelt önteten kívül tehát kiválóan vizsgázott nálam a Burger Market. Tetszett, hogy én mondhattam meg mi legyen a szendvicsben, hogy a hagyma tökéletesre lett "fonnyasztva", hogy a sajttal és a baconnel keveredve igazi ízorgazmust okozott, tetszett a hús fűszerezése és hogy zöldségek is kerülnek a hamburgerbe. De az a fránya hús... Valahogy úgy tudnám jellemezni, hogy feltéteket tekintve más éttermek járhatnának ide tanulni, hússal kapcsolatban pedig a Burger Market tehetne egy kis körutat a konkurenciához, hogy ellessenek pár trükköt.

Itt találod:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr5116861048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása