Íme a Burger King megoldása a fenntartható csomagolásra

2020. október 26. - Feiertag Erik

Papír szívószálak, többször felhasználható csomagolóanyagok és tányérok, ezek a trendek lehetnek a jövő gyorséttermi újításai, ami a környezetvédelmet, és az ételek-italok fenntarthatóbb csomagolóanyagait illeti. A Burger King ötlete azonban csavar kicsit a dolgon, és az eddigi talán legjobb megoldást kínálhatja.

_bkpohar.jpg

2021-ben kezdik majd tesztelni az új szendvicses dobozt és kávés/üdítős poharat néhány amerikai városban. Ezek a frissen kifejlesztett csomagolások könnyen tisztíthatóak, így többször is fel lehet őket használni. A koncepció szerint viszont nem a vendégeknek kell majd mindig magukkal hozniuk a saját sajátjukat, ahogyan az például a Starbucks-ban működik, hanem étkezés után lehetőségük lesz a rendelés összegének egy kis részéért cserébe visszaváltani őket.

Jó kérdés, hogyan fogják úgy megoldani, hogy az emberek tényleg éljenek is a lehetőséggel, és ne hagyják a francba az egészet, amikor meglátják, hogy még ezért is sorba kell állni. Nyilván erre vonatkozik a teszt egy része, hogy megfelelő folyamatot tudjanak rá kidolgozni. Reméljük sikerrel járnak, mert ez egy igazán jó módja a szeméttermelés csökkentésének: a vásárló lényegében nem köt kompromisszumot a termékkel kapcsolatban, ha minden jól megy, csupán néhány másodpercébe fog kerülni az, hogy egy kicsit élhetőbbé tehessük a bolygót - ami a kávéban megolvadó, felpuhuló papírszívószálakról például nem mondható el.

Forrás: Business Insider

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr9816254668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása