Hogy kerül csirkeburger a Zingbe?

2020. október 21. - Feiertag Erik

Múlt héten már olvashattatok róla, hogy a Zing is felvett kínálatából két remek csirkés szendvicset a Crunchy jóvoltából, azonban mindennek a hátteréről még nem esett szó itt. Mivel kaptam egy sajtóközleményt, amit ezúton is köszönök szépen, itt az idő, hogy belessünk kicsit a színfalak mögé.

2368.jpg

Több mint nyolc évet kellett várnunk, hogy csirkeburgert ehessünk a Zingben, az ehhez vezető út pedig nem volt könnyű. Egyik első lépése például pedig egy - csúnya szóval élve - teszt étterem volt, ami Crunchy néven látta meg a napvilágot az Allee mellett. Tudjátok, ahol remek csípős csirkés ételeket, például szendvicseket is ehettek. Ezt az éttermet a Zing alapítója, Susánszky Ádám nyitotta, méghozzá azzal a céllal, hogy teszteljék, hogyan lehetne az alapanyagok teljes felhasználásával, 100%-ban hazai, tanyasi csirkéből elkészíteni ezeket az amerikai hangulatú ételeket.

2376_1.jpgA siker mértéke mindenkit meglepett, aminek mi extrán örülünk, mert eléggé hiányzott már egy hasonló hely a hazai gyorséttermi szcénából. Volt ugyan eddig is egy KFC-nk, és szeretjük is őket, de ahogy a Mekinek is van kicsit más, talán magasabb minőségű társa, a mára átláthatatlan mennyiségű hamburgerezők személyében, úgy itt volt már az ideje egy csípős csirkékre szakosodott helynek is.

A népszerűség tehát bizonyította, hogy van helye itthon hasonló ételeknek, így már csak egy akadája volt annak, hogy a Zing kínálatában is megjelenhessenek ilyen szendvicsek: jó minőségű csirkehúst ekkora mennyiségben itthon nehéz beszerezni. Ennek két oka is van: egyrészt a Master Good Kft. adatai alapján a teljes hazai állomány csupán 1%-a tekinthető hivatalosan tanyasi, szabadtartású csirkének, másrészt a piacot elárasztották a mesterségesen hízlalt húsok, a természetes táplálékot kapó, valódi szabadtartású csirkék pedig jóval drágábbak.

A Zing a Master Good Kft.-ben találta meg a tökéletes partnert, akik így a gyorséttermi-streetfood világba is beléptek a 10 egységgel üzemelő Zing partnereként. A vállalat kereskedelmi igazgatója, Lippai Attila így nyilatkozott az együttműküdésről: 

A Master Good Cégcsoport szempontjából nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Tanyasi prémium csirke termékcsalád, a hazai minőségi fast casual vonalon is elindult.  Természetesen nagyon örülünk neki, hogy mindez a minőségi alapanyagairól híres Zing Burgerrel közösen történik, reméljük, ez egy hosszabbtávú együttműködés kezdete. Azt gondoljuk ez a fenntartható gasztronómia szempontjából is hatalmas lépés lehet.

GMO- és antibiotikum mentes csirkehússal sok helyen dolgoznak már, azonban 100%-ig tanyasi körülmények közt nevelt csirke egyelőre igen ritka alapanyag a gyorséttermeknél, ezért is különleges, hogy a Zing és a Crunchy ezt az utat választotta, és nem voltak restek hossú évekig kutatni és kísérletezni a legjobb megoldás és minőség elérése érdekében. Így beszélt erről Susánszky Ádám, a Zing tulajdonosa:

Mi most a minőségi oldalról közelítettük meg a terméket, nem elsősorban profit oldalról. Próbálunk figyelni arra, hogy minden fő alapanyagunk tükrözze a szemléletünket és olyan élelmiszereket forgalmazzunk, amit a gyerekeinknek is színesen adnánk, legyen az marhahús vagy éppen csirke. Úgy akartuk bővíteni a kínálatunkat, hogy az felelősséggel van a tágabb környezetünkre és a magyar beszállítói piacra. Fontos tehát, hogy a vendéglátóipari egységek a beszállítóikat úgy válogassák meg, hogy támogassák a magyar termelői piacot is, mert csak így tud erősödni az ágazat, és ezzel formálni a fogyasztói szokásokat is: vagyis, hogy végeredményben a minőség az ár előtt legyen.

A fenti újítás, ahogy korábban már megírtam, két új szendvicset jelent a Zing kínálatában: a csípős panírban sült csirkemell közös bennük, a The Sandwich ezen kívül cajun mayot és uborkát, a Crunchy Sandwich pedig crunchy szószt és salátát tartalmaz, illetve mindkettő kérhető csípősebb, Nashville Style verzióban.

2367.jpg

Én csak arra tudok bíztatni mindenkit, akinek bejönnek a csípős csirkehússal készülő ételek, hogy próbálja be valamelyiket, hiszen most már nem csak egy helyen érhetőek el ezek a minőségi alapanyagokat felvonultató szendvicsek.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr1216245724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása