Különleges szendvicsekkel erősít az OMV

2018. március 03. - Feiertag Erik

Egy benzinkútról ritkán jut eszünkbe, hogy valami igazán ízleteset is ehetünk tankolás után. Persze a pénztár köré létesített boltocskákat mindenki ismeri, egy-egy csoki, vagy üdítő sokaknak a kezébe kerül ha már ott vannak, de nem hinném hogy az ember valami tényleg laktató menüt várna. Az OMV mégis ezen a téren erősít, méghozzá nem is gyengén: Magyarország első Michelin-csillagos étterme, a Costes séfje, Palágyi Eszter alkotta meg az újdonságokat.

palgyi-eszter-a-costes-sfje-az-omv-gasztronagykvete_26664550678_o.jpg

A tervek szerint negyed évente frissülő kínálat elsőként négy prémium szendvicset jelent, melyek kifejezetten jól hangzanak, és nem csak egy gyors éhségcsökkentőnek, de akár főétkezés pótlására is alkalmas adagnak tűnnek:

Marhaoldalas burger: csalamádé, füstölt szilvalekvár, szálára szedett marha oldalas, chilis sajt, hagymachips

Grillkolbászos nosztalgia kifli: sült kolbász, házi majonézes burgonyasaláta, és besameles tormakrém sós-köményes kifliben

Fonott kalács kacsamáj patéval: savanyított lilakáposzta, zöldalma chutney, vörösmustár-csíra, kacsamáj paté

Csirkés pogácsa: paprikalekvár, uborka, fűszeres grillcsirke és grillezett újhagyma pogácsában

Palágyi Eszter szerint nagy kihívás volt megalkotni ezeket a szendvicseket, hiszen figyelembe kellett venni azt is, hogy töltőállomásokon lesznek árusítva. Olyan megoldásokat kellett alkalmazni, melyek itt is rendelkezésre állnak, és az eredmény mégis ízletes, tápláló és egészséges legyen.

Az üzemanyag adott, ám ennél többet kell ma nyújtania egy benzinkútnak, ha versenyképes akar maradni - például prémium szendvicseket, melyekkel igyekeznek kicsit mást, kicsit többet adni, mint a töltőállomások mellé települt gyorséttermek.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr6013711874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása