Ázsiai ízek a KFC-ben

2015. május 05. - Feiertag Erik

A KFC idei éve meglehetősen erős. Kék sajtos Grander-Qurrito-Twister hármassal indítottak januárban, aztán egy kis nosztalgia következett az egyik legjobb szendvics-tortillájukkal, a Maxi Twisttel, ma pedig elstartolt az ázsiai ízek nevű promóció igazán méretes és új termékekkel!

kfc_orient_mb.jpg

Az akció bár négy terméket tartalmaz, ezek mindegyike egy új szósz-hús kombinációra épül. Most belegondolva elég érdekes, hogy a csirkére specializálódott étteremben nem votlak klasszikus értelemben vett csirkefalatok (bár a Strips és a Hot Wings végül is ugyanazt a funkciót tölti be, mérete vagy csontossága miatt mégsem igazán nevezhető annak). Ez most még ha csak két hónapra is, de változik, ugyanis az ázsiai termékvonalban ilyen kis csirkemellfalatok kaptak helyet a jól ismert fűszeres H&S panírban, nyakon öntve egy kis édes teriyaki szósszal és szezámmaggal.

Ha semmi más nem érdekelne, csak egy méretes adag a fenti csirkéből és a szószból, arra is van lehetőség. A Keleti Csirkemell Falatok összeállítás csak ezt tartalmazza, egy hangulatos, ázsiai éttermek kis papírdobozkáit idéző csomagolásban. Két méretben is rendelhető: a normál adag 180 gramm csirkét tartalmaz 1190 forintért (menüben 1690), míg a grande kiszerelés 300 gramm húst 1790-ért, vagy menüben 2290-ért.

kfc_orient_plakat.jpg

Viszont ha menüznél, van egy jóval különlegesebb ajánlat is: a Keleti Csirkemell Falatok Rizzsel, ahogy neve is mutatja, elszakadva a valamilyen szinten már kissé unalmasnak nevezhető sült krumpli vonaltól sárgarépával, zöldborsóval és kukoricával kevert rizst kínál a hús mellé. Ez is két méretben érhető el, a normál 60 gramm csirkét és 160 gramm rizst kínál 990 forintért, a grande verzió pedig 90 gramm hússal és 200 gramm rizzsel készül 1290-ért. Ha üdítőt is kértek, az egységesen 300 forinttal dobja meg a csomagok árát.

Én személy szerint nem emlékszem mikor volt utoljára salátás promóció a KFC-ben, talán amikor megjelent a Brazer termékvonal, de az sem ma volt. Most azonban van egy Keleti Saláta, mely a második bekezdésben taglalt csirkét és szószt tartalmazza, meg rengeteg zöldséget: uborkát, két féle salátát, lilakáposztát, lilahagymát és kukoricát. Ez magában 1290 forint, menüben (ami lényegében egy pohár újratölthető üdítőt jelent) 1690.

Végül, de nem utolsó sorban, akik útközben falnának egyet, választhatják a Keleti Twistert. Ez a teriyaki szószon kívül majonézt is tartalmaz, így ezzel a termékkel kicsit visszafogottabban, megszokottabban lehet próbát tenni az ázsiai ízvilággal. A csirkén kívül uborka, saláta és hagyma van a tekercsben. Ez az akció egyetlen tagja, mely Box kiszerelésben is kapható (ez normál burgonyát, üdítőt és 5 db Hot Wings-et jelent a termék mellé) 1790 forintos áron. Magában egyébként ez az akció legolcsóbbja, így csak 890 forintba kerül. Menüben 1390 forintot kérnek érte.

kfc_summers_bb.jpg

Mindemellett a KFC-be is megérkezett a nyár, így ismét kínálatba kerültek az alkohol mentes koktélok. A Mojito és a Pina Colada csakúgy mint tavaly egy-egy 7up alapú ital gyümölcs darabokkal, jéggel és különleges sziruppal ízesítve. Mindkettő kérhető a menükhöz kisebb felár ellenében, a poharak pedig ha kiürültek, újratölthetőek a Pepsi pultnál.

kfc_orient_fekvo.jpg

Bár a promóció alapvetően nem kínál nagy újdonságot a kisebb méretű csirkemellfalatokkal, a szósz, a kiszerelések és a rizs mint gyorséttermi köret mindenképp a komolyabb akciók közé emeli. A KFC az új étteremmel megmutatta, hogy mint márka képes megújulni és mintegy szintet lépni, az ázsiai ízekkel pedig azt, hogy ez az étlapjukra is igaz.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr857430562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása