Évek óta erre vártunk: brutális újdonságok a hazai Mekiben!

2018. március 06. - Feiertag Erik

Sokat panaszkodtunk azzal kapcsolatban, hogy a magyarországi McDonald's kínálata nem éppen a változatosságáról híres - ez alatt nyilván az időszakos, extrább ételeket értjük, hiszen az állandó kínálat teljesen rendben van. A cég 30. hazai évfordulója alakalmából viszont olyat kapunk, amire a környező országok is simán irigyek lehetnek.

mcd_maestro_carousel_03-06.png

A két dupla marhás és panírozott csirkés hamburger különlegessége a speckó sajtokban, illetve szószokban keresendő. Ezt leszámítva jól ismert összetevőkkel találkozhatunk, régről némileg ismerősnek ható bucikban. Ráadásul a Generous szendvicsek az állandó kínálat részei lesznek, ami egy egész erős prémium duót jelent az étlapon.

Generous Jack: két marhahúspogácsa, Maredsous sajt, bacon, batávia saláta, paradicsom, lilahagyma, és pikáns citromos szósz mákos-szezámmagos buciban

Generous Jackline: csirkemellfilé, ementáli sajt, bacon, batávia saláta, lilahagyma, és pikáns fűszerezésű mustárszósz mákos-szezámmagos zsemlében

Magic Marcus: két marhahúspogácsa, francia kéksajt, rukkola, lilahagyma és pikáns vörösáfonyaszósz fényes buciban

Maestro Burgonya: Gondosan válogatott burgonyából készülő, különleges “V” formájú, héjas burgonyagerezdek növényi olajban készre sütve.

Árakról sajnos nem sokat tudunk, így csak tippelhetünk, de szerintünk a megszokott árazást kapják, tehát menüben 2000 forint körül fognak megállni. A fenti sajtokkal kapcsolatban a Meki oldala nyújt némi segítséget amúgy:

Maredsous: A Generous Jackben használt karakteres Maredsous sajt az 1872-ben alapított, belga Maredsous Apátságból származik, ahol szerzetesek a mai napig a hagyományos receptúra szerint készítik és érlelik a kolostor pincéjében állandó 12 fokos hőmérsékleten, 95% páratartalom mellett.

Ementáli: Az ementáli sajt eredeti receptje a svájci Emmental tartományból származik, ahol a 19. században készítették először. Gyártása azóta széles körben elterjedt, a Generous Jackline-ben található ementáli sajt például német származású.  A népszerű sajtféle legjellegzetesebb tulajdonságát a belsejében található kisebb-nagyobb, egyenletes eloszlású lyukak adják.

Kéksajt: A Magic Marcus szendvicsünkhöz egy eredetvédett kéksajtot választottunk, mely a franciaországi Ambert mellől származik. Kiegyensúlyozott ízvilágú kéksajt, mely krémes állagát a hagyományos érlelésnek köszönheti.

Ami még kiemelten fontos: a Meki mobilapplikációjában elérhető kuponnal március 7.-éig 20% kedvezménnyel kóstolhatóak meg az újdonságok, úgyhogy érdemes lehet sietni a legínycsiklandóbbnak tűnő darab próbájával.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr4613718664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása