Többször írtunk már kutatásokról, melyek célja a drága hús olcsóbb, laboratóriumi körülmények közt előállítható változatának kifejlesztése. Az egyik ilyen újdonság a Beyond Meat névre keresztelt, növényi alapanyagokból létrehozott húskészítmény, melyet a TGI Friday's is bevezet éttermeiben. Egyelőre nem Magyarországon, de ami késik talán nem múlik.
Ránézésre semmilyen lényegi különbséget nem lehet felfedezni a fenti két szendvics közt, pedig a bal oldali az előbb is említett Beyond Meattel készül. A hamburgert nem cicomázták túl, hiszen a 170 grammos húspogácsán kívül csupán fehér cheddar sajt, saláta, paradicsom, vörös hagyma, uborka és némi Fridays szósz kerül bele.
Az októberben néhány étteremben már tesztelt termék teljes hálózati szinten való bevezetése vélhetően csak egy újabb teszt, nem véletlen, hogy egy teljesen átlagos szendvicsbe került bele a mesterségesen előállított hús. Ha az étel megbukik, valószínűleg az ilyen jellegű készítmények terjedése is lassulni fog és megnehezítheti a tudósok dolgát, azonban ha ráharapnak az emberek, talán előbb kerülhet műhús a boltok polcaira, mint gondolnánk.
via Brand Eating
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.