Barbecue szószos kacsa áradat - Smoky Duck

2017. december 06. - Feiertag Erik

A Don Pepe nyáron kvázi bevezetett, meg-megújuló kézműves szendvics kategóriája talán a kedvenc kóstolni valónk idén. Mindig valami újat kapunk, változatosak a feltétek, változatosak a felhasznált húsok, csak a minőségi ciabatta és az emészthető ár, ami mindig visszaköszön. A Smoky Duck esetében sincs másként, de hogy a végeredmény is érdemel-e ilyen szép szavakat, az már csak lent fog kiderülni.

img_20171202_142057-01.jpeg

Megszokottan spoileres első mondat helyett inkább arra térnénk rá, mit tartalmaz az 1980 forintért kapható szendvicskülönlegesség: a grillezett, füstölt mozzarellás BBQ szószban átforgatott kacsahús adja az étel gerincét, melyen kívül további füstölt sajt, paradicsom, füge, padlizsánkrém és rukkola kerül.

img_20171202_142213-01.jpeg

A szendvics legerőteljesebb része egyértelműen a hús és a barbecue szósz, utóbbi nagyon édesre sikerült, mégsem éreztem zavarónak, még akkor sem, ha füge is került a falatba. Ezen kívül igazi meglepetés volt a rukkola, kiválóan egészítette ki ezt az édeskés összeállítást. Annak ellenére, hogy nagyon sok ételben használják, most éreztók először, hogy igazán helye van a szendvicsben, és nem csak a háttérben bújkál. A padlizsánkrémre viszont pont az ellenkezője igaz, alig-alig jut szerephez a többi összetevő mellett.

img_20171202_142431-01.jpeg

Összességében nagyon szerettük a Smoky Duck-ot, hiszen a grillezett kacsahús és a mézédes BBQ szósz igazi ízrobbanást rendezett a szánkban. Kifejezetten ajánlott darab, így ha csak egyet kóstolnátok meg a jelenleg kapható extra szendvicsek közül, szerintünk ez legyen az.

komment

Kommentek