Megválasztották az év Starbucks baristáját

2017. augusztus 30. - Feiertag Erik

Augusztus 24.-én került megrendezésre a Starbucks Barista Championship hazai döntője a lánc legújabb kávézójában. Az ország legjobb Starbucks baristái csaptak össze, hogy eldöntsék, ki képviseli Magyarországot a regionális, wrocławi Amrest döntőn.

starbucks_promenade_nyitas_4.jpg

A Duna-parti Marriot Hotel aljában található Starbucks Promenade-ban már a nyitás előtti napon is zajlott az élet, hiszen itt rendezték meg a Starbucks barista versenyének magyarországi döntőjét, melynek során a kerületi fordulók nyertesei, név szerint Gáspár Szonja, Szabó Dominika, Simárszki Tamás és Varga Balázs mérte össze tudását.

barista_championship-dontosok.jpg

Simárszki Tamás, Szabó Dominika, Gáspár Szonja, Varga Balázs

A verseny három fordulóból állt: elsőként kézügyességüket tesztelték a Latte art fordulóban, majd egy kávékóstoló alkalmával szakmai tudásukról tehettek tanúbizonyságot, végül pedig egy szituációs versenyszámban mindkét területen kellett egyszerre bizonyítaniuk rátermettségüket.

barista_championship-simarszki_tamas.jpg

A nyertes Simárszki Tamás lett, akinek saját italkreációjával a közönség különdíját is sikerült elnyernie. A Starbucks csapatát két éve erősítő barista munkáját a Starbucks Promenade kávézóban magunk is megkóstolhatjuk, őt magát pedig exkuzív, kizárólag a győztesnek járó kötényéről ismerhetjük meg. Októberben, a regionális Amrest döntőn ő fogja képviselni Magyarországot, valamint Amszterdamba is elutazhat, a Starbucks európai pörkölőüzemébe.

Az új kávézó egyébként hazánk egyik, ha nem legnagyobb Starbucks egysége 200 négyzetméteres vendégterével, és 40 négyzetméteres teraszával. Nagy belmagasság, óriási üvegfelületek és világos falak jellemzik, meg persze csodálatos kilátás a Dunára, és a város budai oldalára.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr2612790136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása