Hús nélküli kézműves álomszendvics - Primavera Caprese

2017. július 21. - Feiertag Erik

A Don Pepe legújabb termékvonalának, azaz a kézműves extra szendvicseknek újabb felvonásához érkeztünk júliusra. A legutóbbi, továbbra is kapható Buffalo Pork kiadást szerettük, úgyhogy már csak ezért is ültünk le kíváncsian a hónap végéig kapható Primavera Caprese változat elé. Meg azért, mert nem kerül bele hús, ilyesmit pedig szerintem még nem ettünk Don Pepe étteremben.

img_20170712_143203-01_custom.jpeg

Az összetevők listája olyan méretes, hogy elsőre annak idején fel sem tűnt a husi hiánya: parajos sajtkrém, mozzarella, paradicsom, bazsalikom, majonézes tojássaláta, zöld pesto krém és balzsam szósz kerül a rusztikus ciabattába. Az ételhez nem jár se burgonya, se öntet, ára viszont baráti: 1580 forint, amiért egy kifejezetten méretes szendvics a jutalmunk.

Kifejezetten jól működnek együtt a hozzávalók: a mozzarella megbújik a háttérben, és teret hagy a tojássalátának, illetve a néhol már-már túl erőteljes paréjos sajtkrémnek. A többi összetevőt kevésbé lehet kiérezni, mégsem éreztük, hogy feleslegesen kerültek volna a szendvicsbe. A ciabatta nagyon jól sikerült darab, nem fullaszt, pont, mint a Buffalo Pork esetében.

img_20170712_143328-02_custom.jpeg

Ha valaki egy könnyed, nyári szendvicsre vágyik, kevés jobb választása lehet, mint a Primavera Caprese. Húsnélküli léte csak rátesz erre egy lapáttal, hiszen bár jóllakunk vele, mégsem fogjuk kellemetlenül teltnek érezni magunkat. Mondanánk, hogy tökéletesen vacsora lehet a balatoni naplementében, azonban ilyen helyen nincs sajnos Don Pepe étterem; marad tehát a frissen felújított budaörsi egység, mely ha lehet, még a Menyecske utcai étteremnél is menőbb teraszt kapott.

komment

Kommentek