Királyi Camembert és csilis-sajtos Angus kóstoló

2017. május 20. - Feiertag Erik

Valamikor április vége felé vezette be új szendvicseit a Burger King camembert sajttal, meg egy méretes Angus hússal készülő Chili Cheese variánst. Az elmúlt időszakban voltunk egy-két gasztro fesztiválon, meg a többi lánc is sorra mutatta be tavasz végére - nyár elejére szánt újdonságait, így nem igazán volt időnk a BK felhozatalára. Azóta viszont sikerült összehoznunk pár falást az étteremben, így megszülethetett ez a poszt is!

img_20170422_173213-01_custom.jpeg

A trióból két burgert kóstoltunk: egyrészt a Camembert Kinget marhahúspogácsával, salátával, paradicsommal, majonézzel, ömlesztett cheddar sajttal, valamint egy szelet panírozott camemberttel, másrészt a Chili Cheese Angus burgert, amibe némi jalapeno paprika, csilis szósz és sajt került az egyértelműnek mondható húson kívül.

Ha már szóba került az előző bekezdésben, kezdjük is az utóbbival, hiszen erről kevesebbet lehet írni: lényegében ugyanolyan mint a többi Chili Cheese szendvics, csak kicsit nagyobb. A szósz még mindig isteni, ahogy a jalapeno paprika is. Nem sorolnánk a legcsípősebb termékek közé, de azért kellemesen pikáns, úgyhogy erre nem lehet panasz. A méretes Angus hús valamivel talán ízesebb a sima BK féle pogácsánál, de nagy különbség azért nincs. Egy kis bacon elfért volna még benne, de amúgy korrekt darab.

img_20170422_172958-01_custom.jpeg

A Camembert King már valamivel árnyaltabb: egyedül a panírozott sajtban tud többet egy sima Whoppernél, illetve egy szelet ömlesztett cheddarban, amit egyébként nem is igazán értünk, miért kellett a camembert mellé. Ízre hozza a kötelezőt, egy nagyjából kiegyensúlyozott szendvics - hiszen a Whopper is az - némi panírozott camembert sajttal, ami viszont nekünk kicsit fura élmény volt.

img_20170422_172906-01_custom.jpeg

Kicsit nagyobb, belül olvadtabb sajtszeletre számítottunk,még ha nem is olyan brutális méretűre, mint amivel a Don Pepében találkoztunk. Furcsán tömör állaga volt, mintha nem magát a camembertet panírozták volna, hanem valamilyen tésztával elkeverve készítették volna el. Ennek ellenére összességében nem mondanánk rossz szendvicsnek, kicsit mást vártunk, de amit kaptunk, arra sem panaszkodunk. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr7512510545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása