Újabb étteremláncot kebelez be a Burger King

2017. március 05. - Feiertag Erik

Nagyjából három éve vásárolta fel a Burger King tulajdonosa, a Restaurant Brands International Kanada legnagyobb étteremláncát, a Tim Horton's nevű fánkozó-kávézó hálózatot. Idén újabb akvizícióra készülnek, így a vállalat által üzemeltetett vendéglátóipari brandek száma háromra növekedik.

16908526_259306184514829_7756705138370150400_n.jpg

Bár a hasonló nevű rajzfilm alapján a Popeyes-ről biztosan valami halakkal foglalkozó láncra asszociálnánk, valójában a nagyok közül leginkább a KFC-hez lehetne hasonlítani kínálatát: főként csirkehússal készült ételeket árulnak, illetve azért pár tengeri herkentyűnek is meg van a maga helye az étlapon. A 26 országban összesen mintegy 2600 étteremmel rendelkező céget 1,8 milliárd amerikai dollárért vásárolja fel a RBI.

A Tim Hortons felvásárlását nem követte terjeszkedési láz, azonban tavalyi év végi hírek alapján a lánc franchise társvállalatot hoz létre Nagy Britanniában, amit valószínűleg Európai országokban létesülő egységek nyitása követ majd. Vélhetően a Popeyes megvétele sem csak egy sor volt a bakancslistán, így a következő években újabb csirkés helyek létesülhetnek az öreg kontinensen és a világ más részein.

via Food Beast

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr6912312027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása